MVP RENTA GAJBICE ZA MILIJARDE €

Dobrodošli u još jedno uzbudljivo izdanje podkasta #DISPATCHESH, vašeg vodiča kroz svet biznisa i inspiracije!

U ovoj epizodi imamo posebnog gosta čije iskustvo i put od sportske arene do poslovnog uspeha će vas zasigurno oduševiti.

U studiju sa nama je Dejan Dukovčić, bivši „MVP“ i najbolji strelac lige Rumunije u košarci i nekadašnjeg člana legendarnog košarkaškog kluba „Iva“ iz Šapca. Nakon impresivne sportske karijere, Dejan je sada „Country Sale“ menadžer za IFCO, firmu koja se bavi iznajmljivanjem sklopive plastične ambalaže. Da, dobro ste čuli, legenda košarke sada se bavi ambalažom!

U razgovoru sa Dejanom otkrićemo kako je prešao iz sveta sporta u poslovni svet, koji su izazovi i prepreke koje je morao prevazići, te kako je uspeo da ostvari uspeh u korporativnom okruženju uprkos nedostatku prethodnog poslovnog iskustva.

Pričaćemo o tome kako je Dejan odlučio da preokrene svoj životni put nakon sportske karijere i na koji način je uspeo da pronađe svoje mesto u svetu biznisa, pa čak i da se popne na ozbiljnu poziciju u međunarodnoj kompaniji.

Ne propustite da saznate više o putovanju Dejana Dukovčića, od terena do berzi, i inspirišite se njegovom pričom o promeni karijere i uspehu!

Ostanite sa nama jer #DISPATCHESH donosi priče koje inspirišu i motivišu!

– Dejane, dobro došao!

– Hvala Miko ovo je sjajna najava bila.

– Samo skromno kod nas.

–  Samo skromno i opušteno…

– Dejan sada radi kao „Country Sale“ menadzer za IFCO, firma koja ima sedište u Minhenu i bavi se iznajmljivanjem sklopive plastične ambalaže.

– Tako je.

– Jel su to one stoličice kad se rasklope kad ideš da se tuširaš?

– Slično.

– Dobro, znači nisam bio daleko?

– Nisi, ako okreneš kontra gajbicu, eto je stoličica.

– E pa to je odlična ideja, evo biznis ideje odmah u startu, bravo. Kako legenda košarke u sklopivoj plastičnoj ambalaži? To zvuči nekako preozbiljno.

– Veoma preozbiljno, da, prvo hvala ti na pozivu.

– Nema na čemu.

– Drago mi je da gostujem u podkastu.

– Dobro došao!

– Hvala, bolje te našao, živeli!

– Deco ne radite ovo kod kuće, ovo su ozbiljni sportisti.

– Bili… Pa znaš kako, ta košarkaška karijera trajala je više od nekih 15 godina, i naravno, pričamo o profesionalnoj košarci, plus klinačko treniranja idt. Naravno, uopšte sebe nisam video posle košarkaške karijere u bilo kom, u bilo kojoj sferi poslovanja. Znaš kako, apsolutno sam siguran da 90% profesionalnih sportista…

– Ne vidi sebe van sporta.

– Pa da, svi razmišljamo, hajde da ispečem jednu košarkašku, trenersku diplomu, i da budem trener. To je negde i moja bila inicijativa i želja , i u nekom trenutku sam baš odustao od toga…

– I tog „dispečenja“ nije bilo?

– Ništa nije bilo, tako je. Iako je prva godina završena, ali samo sam se u jednom trenutku okrenuo u drugu stranu. Pa vidi, košarka u stvari i jeste bilo moje prvo zanimanje, moj prvi profesionalni posao.

– Ti si, samo da razjasnimo, ti si igrao do 30. godine?

– Tačno. Sa 30 godina, tetiva je počela malo da žulja, Ahilova…

– I sad, znači, nikakvo predjašnje, da kažemo biznis iskustvo, jer sad ova pozicija koju ti držiš, to je,  baš ozbiljna pozicija u ekstremno ozbiljnoj firmi, jel tako? Znači vi ste izlistani na berzi, vašim akcijama se trguje, i kako neko sada, sa 30 godina bez ikakvog poslovnog iskustva, dolazi do ovakvog mesta? Jel preko veze?

– Nije, pa svaki normalan Srbin će pomisliti u tom pravcu. Dobro bi bilo da je Emir Kusturica ovde, on bi trljao ruke za ovaj scenario…

– Emire, ne znam da li gledaš, obrati sad pažnju.

– Ne, sasvim, kako da kažem, slučajno, spontano se izdešavalo. Ja stvarno jesam hteo da budem košarkaški trener, i nekako sve je vodilo u tom pravcu, i sa nekih 30 godina stvarno sam imao nekih malih problema i vratio sam se iz Švedske i imao sam problema sa Ahilovom tetivom i supruga moja je već tad imala ozbiljan posao, da kažem u tom nekom „corporate“ i pokušala je da mi ukaže na nešto što bi me isto tako čekalo za nekih 5-6 godina. Ja realno kad sam zalečio Ahilovu tetivu sa trideset, bilo je još tu mesta za par zanimljivih godina u košarci, nešto sa čime sam se bavio ceo život, što sam voleo i da kažem, bio solidno uspešan. Medjutim, ja sam sa trideset godina podvukao liniju i okrenuo se totalno drugom, nepoznatom pravcu.

Ostatak epizode pogledajte na MyCER YouTube kanalu ili poslušajte na Spotify
https://www.youtube.com/watch?v=4N4a21uIo90&list=PLOR0umhxDLrYfV2ss4KT8F1Fl4beCEnf0&index=3

https://open.spotify.com/episode/3YEjvvhLGFjwKK62ebwgUD?si=UheP0690SU6OfJ94oKI_Dg

 

Exit mobile version