Štitar se sprema da odluči kako će potrošiti 2,2 miliona dinara

Glasanje u nedelju 27. maja od 8 do 20 časova

U Štitaru će u nedelju biti održano neposredno izjašnjavanje na kom će građani odlučiti kako će biti potrošen novac od poreza na imovinu koji je u ovom mestu prikupljen. Savet mesne zajednice je za ovo izjašnjavanje kandidovao četiri projekta, a kao najvažniji izdvajaju rekonstrukciju ambulante i predlažu da se za te namene izdvoji 800.000 dinara.

Ako meštani Štitara podrže predlog Saveta mesne zajednice da se novac od poreza uloži u adaptaciju ambulante, 800.000 dinara biće uloženo u rekonstrukciju fasade i krova koji prokišnjava, zamenu stolarije, krečenje, uređenje poda i uvođenje grejanja na struju.

-Ambulanta je već dugo za meštane Štitara veliki problem. Uslovi u kom doktori rade nisu dobri, krov prokišnjava, grejanje je na starinske peći koje ne mogu adekvatno da zagreju prostoriju, objasnio je Dušan Tufegdžić zašto je Savet Mesne zajednice, na čijem je on čelu, kandidovao ovaj predlog.

On je dodao da imaju majstore u Štitaru koji su radi da pomognu i tako uštede novac kojim bi platili druge izvođače radova.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Dejan Pavlović pozdravio je inicijativu meštana da rekonstruišu zgradu u kojoj se nalazi ambulanta i tako obezbede bolje uslove za rad lekara i lečenje pacijenata.

-Jako smo ponosni što su meštani Štitara prepoznali da je zdravstvena stanica jedna od najvažnijih stvari u njihovom selu. Izuzetno mi je drago što će ambulanta konačno dobiti odgovarajuće infrastrukturne uslove koje meštani zaslužuju, rekao je dr Pavlović i pozvao građane Štitara da u nedelju u što većem broju izađu na neposredno izjašnjavanje i odluče kako će biti potrošen novac od poreza na imovinu.

Jelena Topalović Petrović, pomoćnica gradonačelnika za uključivanje građana, podsetila je da pravo da glasaju imaju samo oni koji su upisani u spisak učesnika neposrednog izjašnjavanja i da je upis u spisak za predstojeće izjašnjavanje u Štitaru moguć do 25. maja. Građani se mogu upisati u spisak za neposredno izjašnjavanje u najbližoj mesnoj kancelariji ili u zgradi Gradske uprave grada Šapca.

Glasanje će biti održano u nedelju 27. maja od 8 do 20 časova, a pored predloga za izgradnju ambulante, građani će odlučiti i da li žele da ulože 400.000 dinara za izgradnju pešačke staze u ulici Dušana Lončara, 295.000 dinara za omladinu, sport i kulturu i 780.285 dinara za uređenje atarskih puteva, kako je Savet Mesne zajednice „Štitar“ predložio.

Od poreza na imovinu u ovom mestu prikupljeno je 2.275.285 dinara i taj iznos biće u celosti investiran u predložene projekte ukoliko sva četiri predloga dobiju podršku meštana Štitara.

 

Exit mobile version