Ozelenjavanje za lepši izgled Mišara

Počelo uređenje centra sela

Ozelenjavanjem prostora oko spomenika u centru sela u ponedeljak je nastavljeno uređenje centra Mišara, što je jedan od predloga izglasanih na referendumu u decembru. Direktor JP „Infrastruktura“ Milan Vasić i pomoćnica gradonačelnika Šapca Jelena Topalović Petrović posetili su selo, u kome su se meštani izjasnili da se sredstva od povraćaja poreza na imovinu utroše na uređenje centra, sređivanje puta prema igralištu, uređenje groblja i kapele, pomoć školi, crkvi i sređivanje pomoćnog terena na igralištu.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Mišar Zoran Ostojić napomenuo je da prošle godine, zbog neobaveštenosti od strane prethodnog saziva Saveta mesne zajednice, koji nije želeo da sarađuje sa Gradskom upravom, nisu svi meštani učestvovali u predlaganju i glasanju za projekte.

-Kao članovi novog Saveta potrudićemo se da pomognemo svima koji žele da predlože projekte za referendum. Spremni smo da na vreme obavestimo sugrađane i da pomognemo Gradskoj upravi prilikom organizacije referenduma, kako bi izašao što veći broj meštana- naveo je Ostojić i dodao da će vidljivi rezultati prethodnog referenduma motivisati građane na uključivanje, a da će Savet Mesne zajednice aktivnije sarađivati sa Gradom.

Članica Saveta Mesne zajednice Mišar Snežana Simić navela je da se od sadašnjeg izbora Saveta Mesne zajednice menja percepcija i koncept rada.

-Devet članova nije sasvim dovoljan broj, pa smo se odlučili za proširen sastav, gde bi Mišarci odlučivali o pitanjima koja su od interesa za selo. To je velika mogućnost za sve građane, da oni predlažu i odlučuju na šta treba da se troši novac koji se vraća u njihovu mesnu zajednicu. Ideje su različite od ulice do ulice- rekla je Simićeva.

Direktor JP „Infrastruktura“ naveo je da je Mišar je jedna od mesnih zajednica u kojima su meštani na referendumu u decembru glasali za uređenje centra sela, te da je za taj projekat opredeljeno 100 hiljada dinara.

-JP „Infrastruktura“ je zaduženo za realizaciju radova u centrima sela. Kao što je obećano, realizacija projekata počinje sa prvim danima proleća. Građani mogu konkretno da vide u šta se ulažu njihove pare, novac koji su na referednumima opredelili za određene projekte. U narednim danima biće nastavljeni radovi u ostalim seoskim i prigradskim mesnim zajednicama u kojima je bilo glasanje- podvukao je Vasić i dodao da veliko interesovanje meštana pokazuje da će ideja o neposrednom izjašnjavanju dugoročno dati dobre rezultate.

Prema rečima Jelene Topalović Petrović, svi sugrađani koji imaju nedoumice oko učešća u predlaganju i glasanju na referendumima, mogu da se informišu kod poverenika ili u Gradskoj upravi, kako ne bi propustili mogućnost da učestvuju u neposrednom odlučivanju. Kako je objasnila, građani Mesne zajednice „Štitar“ već sada mogu da predlažu projekte za svoje selo, a krajnji rok za predlaganje je 25. april. Svi koji se do sada nisu upisali u spisak učesnika mogu to da učine. Ona je pozvala građane svih 60 mesnih zajednica u Šapcu da se upisuju u spiskove za glasanje i razmišljaju o predlozima projekata koji bi popravili kvalitet života u mestu u kom žive.

U centru Mišara uz kolovoz je posađeno devet sadnica koprivića i 55 sadnica žive ograde oko spomenika.

D.Dimitrijević

Exit mobile version