Mačvanski Pričinović- Novac se investira u skladu sa voljom građana

Jedan od projekata koji su meštani Mačvanskog Pričinovića podržali na referendumu i za te namene opredelili 300.000 dinara od poreza na imovinu koji je u njihovom mestu uplaćen jeste izgradnja kapele na groblju.
Povoljni vremenski uslovi omogućili su početak radova pa je temelj već izliven.


-Od 1992. godine postoji potreba za ovim objektom. Zato su meštani Mačvanskom Pričinovića na referendumu podržali ovaj projekat, objašnjava Miodrag Arnautović, meštanin ovog mačvanskog sela.
Svaki predlog koji dolazi od građana je dobar predlog jer ukazuje na to šta su stvarne potrebe građana, smatra gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
-Meštani Mačvanskog Pričinovića su dobro upoznati sa procedurom referenduma i sa mogućnošću da troše svoje pare od poreza na imovinu koji su uplatili. Oni su odlučili da im je potrebna kapela na groblju. Svaki predlog koji dolazi od građana je dobar predlog. Novca ima sve više jer građani kada vide da se porez troši onako kako su sami odlučili izmiruju svoje obaveze. Ovo nema nigde u Srbiji osim u Šapcu i zato je važno da što više građana bude uključeno. U ovoj godini glasaće građani svih mesnih zajednica. Dobro je da su svi odbornici u Skupštini grada glasali za ovu odluku i da ne postoji nikakav politička prepreka da se ona sprovodi. I građani gradskih mesnih zajednica imaće priliku da kažu šta su njihove stvarne potrebe, baš kao što su svoju volju izrazili građani Mačvanskog Pričinovića, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.


Predsednik Mesne zajednice “Mačvanski Pričinović” Đorđe Babić kazao je da za selo izgradnja kapele mnogo znači i ukazao na probleme koje su imali zbog nedostatka objekta. Dostojanstvenije ukazivanje zadnje počasti pokojnicima, razlog je zbog kog pozdravlja inicijativu svojih meštana da na groblju bude izgrađen ovaj objekat od novca kojim su uplatili porez na imovinu.
U narednom periodu u Mačvanskom Pričinoviću biće uređeni atarski putevi jer su za te namene na referendumu izdvojili više od pola miliona dinara. Još 150.000 dinara opredelili su za održavanje groblja, a izdvojili su sredsta i za uređenje deponije i razvoj sporta i kulture.

Exit mobile version