Meštani Sinoševića odlučili da novac ulože u Dom kulture

U toku rekonstrukcija

Meštani Sinoševića u decembru su odlučivali o trošenju 789.504 dinara, a ove godine imaće na raspolaganju više od milion i sto hiljada dinara. Gradonačelnik Nebojša Zelenović, sa saradnicima, posetio je u petak ovo mesto i izrazio zadovoljstvo što su stanovnici tog sela odlučili da novac ulože u Dom kulture.

-Kada smo ušli u proces referenduma obećao sam da će sve izglasano biti urađeno i to se upravo dešava u Sinoševiću. Posebno mi je zadovoljstvo što su meštani Sinoševića uložili novac u uređenje i rekonstrukciju Doma kulture, kako je izglasano na decembarskom referendumu. Oni su odlučili da se deo sredstava od poreza na imovinu potroši za uređenje ovog objekta i zaustavi njegovo višedecenijsko propadanje. Ne mogu ni ja, niti bilo ko iz Beograda, da kažem šta je najbolje da se uradi u njihovom mestu, već to treba da učine sami građani koji tu žive i da čujemo šta je prava narodna volja- rekao je Zelenović i dodao da su meštani odlučili da plate više poreza na imovinu, što potvrđuje da je politika gradskog rukovodstva dobra i da postoji mogućnost da ono što je javna obaveza postane i korist građana.

Član Gradskog veća Svetozar Marković opisao je ovaj jedinstveni šabački proces koji građanima omogućuje da odlučuju kako će biti potrošen novac od poreza na imovinu rečima „demokratija u mom sokaku“. On je dodao da je prethodne dve decenije objekat bio u lošem stanju, te da je njegova rekonstrukcija deo plana za uređenje sela.

-Projektom kompletnog uređenja biće obuhvaćena stara zgrada, ograda, vodosnabdevanje, kanalizaciona mreža. Raduje da smo mi kroz izbore za Savete mesnih zajednica, zahvaljujući ovoj aktivnosti, uspeli da ovde dobijemo solidnu većinu. Učestvovao sam od samog početka u izradi dokumenata, odluke i pratećeg pravilnika. Ovo je objektivna i ispravna lokalna politika koja se na ovakav način sprovodi jedino u Šapcu- poručio je Marković.

Predsednik Mesne zajednice Sinošević Nikola Pavlović rekao je da će prostorije Doma biti namenjene radu Saveta Mesne zajednice, ali i da će postaviti stolove za bilijar i stoni tenis za mlade.

-Za naredni referendum predložićemo meštanima da 20 odsto sredstava opredelimo za nastavak uređenja Doma kulture, a 80 odsto za šljunčenje malskih i nekategorisanih puteva koji su u lošem stanju i očekujem da ćemo dobiti podršku građana za tu ideju- naveo je on.

Pored 400 hiljada dinara za rekonstrukciju Doma kulture, novac od poreza na imovinu meštani su opredelili i za postavljanje klupa i klackalica u parku, sređivanje ograde i osvetljenje spomenika, kao i za rešavanje imovinsko- pravnog statusa centra sela.

D.Dimitrijević

Exit mobile version