MIŠLJENJE GRAĐANA

Aleksandar Mijailović:

Političara ćete prepoznati po tome što se trudi da prigrabi što je moguće više moći u svoje ruke.

Upravo zbog toga je došla, kao veliko iznenađenje, odluka gradskih vlasti da se porez na imovinu prikupljen na nivou jedne mesne zajednice vrati i utroši upravo u toj mesnoj zajednici. Dakle, šabački političari se voljno odriču moći da upravljaju narodnim novcem, i to u korist samog naroda. Po prvi put neka vlast predaje svoju moć narodu. Po prvi put, građani mogu direktno da odlučuju, i kontrolišu, kako se troši njihov novac, bez „izabranih predstavnika“ u skupštini.

Naravno, direktna demokratija nije uvek moguća, i nekada su predstavnici nepohodni kako bi jedan sistem, poput grada, mogao da funkcioniše, ali onda kada je moguće, predstavnike treba eliminisati, jer se time smanjuje mogućnost malverzacije našim novcem.

Iz ovih razloga, Gradska uprava grada Šapca, na čelu sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem, predstavlja društveno i politički najodgovorniju Gradsku upravu u našoj zemlji, i model, po kojem će se svi drugi ugledati na nas. A mi ćemo još jednom moći da kažemo da Evropa u Srbiju ulazi preko Šapca.

 

Exit mobile version