Kriminal kao državni posao

    Milan Dumanović, bivši pripadnik Odeljenja za „tajno praćenje“ MUP-a Srbije i član pokreta „Oslobođenje“

Milan Dumanović je postao poznat u najširoj javnosti u Srbiji kada je izneo vrlo škakljive podatke o radu bezbednosnih službi kao bivši pripadnik Odeljenja za „tajno praćenje“ MUP-a Srbije i tako postao insajder koga s pravom možemo nazvati i „duboko grlo“. U intervjuu za „Podrinske“ on govori i kao policajac i kao član političkog pokreta “Oslobođenje”, o mnogim intrigantnim temama koje potresaju našu stvarnost u Srbiji danas.

 

Kako spavate gospodine Dumanoviću nakon što ste izneli u javnost kompromitujuće informacije, kao insajder, o aktuelnoj vlasti?

 

U zemlji Srbiji ipak je malo veći rizik nego u nekoj „normalnoj“ državi boriti se na bilo koji način protiv kriminala jer ovde to znači i borbu protiv vlasti u isto vreme.

 U Srbiji vlada fama u vezi prisluškivanja, ko se sve prisluškuje i zašto, pa je i predsednik Vučić „uhvaćen“ kako razgovara sa licima koja su bila na merama. Šta je poenta priče o njegovom prisluškivanju po Vama, ipak je to Vaš fah?

 

Izjavili ste da su SNS i BIA delili novac od poslova sa kriminalcima iz tzv. kavačkog klana a protiv tzv. škaljarskog klana. O čemu se tu radi?

 

Kako je Dijana Hrkalović postala tako važna osoba u policiji i državi i neko ko je vedrio i oblačio po Srbiji?

 

A šta je u toj priči iz hiljadu i jedne noći bio Nebojša Stefanović, tadašnji ministar unutrašnjih poslova?

 

Da li ste optimista po pitanju toga da će se sve te brojne afere vezane za vladajući režim jednog dana pravedno razrešiti?

 

A kako smeniti režim Aleksandra Vučića i promeniti sistem kada izgleda da je prejak i za opoziciju, ovakvu kakva je, i za građane koji žele promenu vlasti?

Dragan Karalazić

Exit mobile version