Zona sumraka na Čavicu

Neodgovornost, nevaspitanje ili…

Arteška česma na Čaviću jedna je od retkih koja još uvek funkcioniše u Šapcu. Ali to nije samo kvalitetna pijaća voda koju dolaze da toče i mnogi stanovnici Pocerine već i mesto okupljanja žitelja ove mesne zajednice. To je mesto na kojem penzioneri „bistre“ politiku, mesto na kojem, naročito pred izbore, „dežura“, neobavezno, neki lik i hvali vlast, republičku, i  predsednika. Međutim, to je mesto gde se okuplja i veliki broj mladih sa ovogog kraja grada.

I, ono što je zajedničko za sve njih je da, iako sede tu pored česme, niko od njih ne vodi računa o higijeni tog mesta. Pune kese raznoraznog smeća, prazne flaše i ko zna šta još skoro svakodnevno ruže ovo mesto. Žitelji, komšije, govore i da u slivnik u koji otiče voda neodgovorne osobe bacaju i prosipaju svašta. Zato i ne čudi što je odvod vode veoma često zapušen a samim tim i ovo mesto postaje nepristupačno. A ni voda, bez čizama, ne može da se natoči.

Neposredno po nastanku ove fotografije došli su i radnici JKP „Vodovod Šabac“ da saniraju situaciju. Međutim, ni oni ne mogu da učine mnogo jer odmah po njihovom odlasku neodgovorna lica čine iste stvari.

Ovo je vaš grad – čuvajte ga!

Ivan Kovačević

Foto: Snežana Kovačević

Exit mobile version