Znate li šta je danas?

LIČNI STAV: ZAPISI IZ POMRAČENOG GRADA

Danas se na teritoriji grada Šapca, od 8-18 časova, održavaju izbori za Savete u 52 mesne zajednice. Izbori u kojima se već unapred sve zna. I ko će biti izabran za članove Saveta i ko će biti predsednik ali i ko će od građana izaći da glasa za njih pa čak i kolika će izlaznost biti. Masovnost nije obaveza ali je, kako bi se stvorila iluzija o demokratiji, važna i kako bi se građani prebrojali i dodatno podelili. Na članove Srpske napredne stranke i one druge. I produbila mržnja među narodom.

Međutim, nije sve tako naivno kao što izgleda jer ovde je u «igri» i velika lova. Ili naše pare koje smo bili sposobni da stvorimo ali smo zato neopisivo glupi da znamo gde i kako da ih potrošimo. I zato su tu oni. I zato su angažovali sve rasoložive (ne)ljudske resurse sa kojima raspolažu. Od onih naivnih i zaplašenih pa preko karijerista, zlobnika, pohlepnika, kriminalaca do «mantijaša». Mada, kao što rekoh, sve je ovo iluzija jer će na glasanje «izaći» baš onoliko koliko oni procene da je trebalo da izađe i kako bi u narednom periodu mogli da lažu o velikoj «podršci» koju u narodi i(ne)maju!

Zato, poštovani sugrađani, iskoristite ovaj dan da uradite nešto korisno za sebe i svoju porodicu. Izađite u šetnju, odvedite porodicu na izlet, igrajte se sa decom ili unucima, prošetajte kućne ljubimce, pročitajte knjigu… Što se izbora tiče o njima su već odlučili oni koji su «sposobniji» i «pametniji» od nas i koji će znati kako, za naše dobro, da potroše ono što smo mi znali da zaradimo.

Jer, ako je neka stvar rešena, zašto pričati o njoj i učestvovati u opštoj sramoti i poniženju?

A o našim parama i tako će odlučivati drugi. Ovi što su se samoizabrali pitaće one što su pokrali izbore a oni će pitati onog taksistu iz Beograda. Naravno, ni on ne odlučuje već onaj iz Uba pa i brat Andrej. I, tako, dolazimo do «glave» koja sve zna i bez koje nam života nema.

Bilo kako bilo jednopartijski sistem u Srbiji ulazi na velika vrata. Preko mesnih zajednica. A sa njim i «vreme zla» koje smo već preživeli i kojeg nam, očito, nije bilo dosta. Ali, sve je dobro dok se ne vrate i Gulazi ili Goli otoci. Mada sve miriše i na to.

Bezumlje i mrak!

Exit mobile version