Zekana

HUMORESKICA

Kad hoće da nas zasmeje, šerif ili čale uzjašu ružičastu ili „srećnu“ i počnu da nas ubeđuju kako su kod nas nezavisni i objektivni mediji. Kad to naš dvojac najavi, onda na scenu stupaju svi šerifovi uvlakači i branioci njihovog lika i dela. Od Krleta do Sime Spasića. Uz malu pomoć starleta i  „navijača“, koji su bliski šerifovom starijem sinčiću. Kao šlag na tortu uvek se tu nađe ona „nepristrasna“ članica REM-a, koja u tom regulatornom telu vedri i oblači. A posebno, oblači.

Kao da je upravo izašla iz rijaliti programa ili iz „HIT – ŠIT-a „, Zekana iz sve snage brani sve bljuvotine TV sa nacionalnom frekvencijom. Ne da Zekana da padne ni senka na ŽEKSa i njegovog školskog druga u liku šerifa. Po načinu odbrane, neodoljivo podseća na čaleta, pa ne bi bilo čudno da joj šerif ponudi bolju poziciju, jer je REM već obezvredila i svela ga na njegovu medijsku prćiju. Nedavno je u jednoj TV emisiji skoro pola sata odbijala da odgovori na pitanje novinara, kako je to izračunala da se na TV sa nacionalnom frekvencijom više pojavljuju ljudi iz opozicije od šerifa i njegove bratije. Naravno, pričala je Zekana sve što je novinar nije pitao, uzgred veličajući ime i delo šerifa. To radi stalno, iako među članovima ovog regulatornog tela ima i onih koji ono što se dešava na elektronskim medijima gledaju svojim očima i misle svojom glavom i koji je na to upozoravaju. Ali, Zekana pre svakog nastupa ide kod šerifa po svoje mišljenje.

Krajnje je vreme da Zekana uđe u ŽEKS – ovu kaljugu koja se zove „Zadruga“. Tamo ima velike šanse za pobedu. Hoćete li da se kladite sa mnom?

Rade Đergović 

Exit mobile version