Vujović M. Branko je „pomalo“ nervozan

VEČITO DRUGI ILI U NEČIJOJ SENCI

Kako se izbori približavaju sve je vidljivija nervoza Vujković M. Branka. Nažalost, njegov politički put koji je, kako je izgledalo, bio posut „biserima“, pretvorio se u kaljugu iz koje on nikako da se izvuče. I opet se sudbina poigrala sa njim. I opet se nečija zlokobna senka nadvila nad njegovim ambicijama. A toliko se, jadan, borio da se otrgne i postane samo svoj. I tako, iz stranke u stranku – šest puta, bežeći od „senki“ zaustavio se u Srpskoj naprednoj stranci. Stranci koja upravo baštini loše ljude i kadrove poput njega. Stranci koja je u njemu prepoznala „kapacitet“ i omogućila mu da završi Akademiju za mlade političke lidere SNS-a a da botovsku praksu obavi u Kabinetu gradonačelnika Beograda. Ne onog pravog već lažnog, Vesić Gorana.

Povratak u Šabac

Nekako pred proglašenje pandemije i uvođenje vanrednog stanja vratio se u Šabac na „velika vrata“. Imenovan je za vd direktora Zavoda za javno zdravlje, da se „aklimatizuje“ dok čeka da se spoje Opšta bolnica i Dom zdravlja gde mu je obećano mesto direktora. Međutim, bahato i neodgovorno ponašanje šabačkih naprednjaka za vreme vanrednog stanja, iznenada, otvara mu put ka mestu kandidata za gradonačelnika Šapca. Tako, Vujković M. Branko, u tišini, preuzima šabački Gradski odbor Srpske napredne stranke i stavlja ga pod svoju „komandu“ sa sve „pokislim“ poverenicima i botovima.

Nestašne „Podrinske“

Mi, u redakciji „Podrinskih“ sabrali smo dva i dva i povezali informacije koje smo dobili iz Beograda ali i od onih šabačkih naprednjaka kojima Vujković M. Branko nije „za srce prirastao“ i obavestili javnost o tome. Kažu, nastao je haos u Srpskoj naprednoj stranci i mnogi su počeli da sabotiraju izbornu kampanju jer nisu hteli da „rade“ za Vujković M. Branka. Naravno njemu to nije smetalo. Računao je na podršku „Beograda“ i počeo da radi na svojoj promociji.

Da su informacije koje su „Podrinske“ objavile bile tačne potvrdio je i sam Vujković M. Branko pričama o „svom timu“. Ali, nije to bio „tim“ sastavljen od lekara iz Zavoda za javno zdravlje, kako su mnogi mislili, već „tim“ koji je Vujković M. Branko počeo da pravi za period posle izbora. Računajući da će, ako naprednjaci pobede, „Beograd“ njega imenovati za gradonačelnika.

„Tim“ Vujković M. Branka

Direktorsku kancelariju u Zavodu za javno zdravlje pretvorio je u svoj lični, naprednjački, izborni štab i tu počeo da vrbuje buduće saradnike. I stvara „tim“. Naravno, prvo je udario na ustanove koje „kontrolišu“ njegovi bivši partijski drugovi. Lakovernoj i „ambicioznoj“ vaspitačici iz Predškolske ustanove „Naše dete“ nudi mesto direktorke. „Transfer“ je obavljen gde drugo nego u „njegovoj“ kancelariji u Zavodu za javno zdravlje i to u vreme kada se u tu zdravstvenu ustanovu, zbog koronavirusa, nije moglo tek tako ulaziti. Na očigled i sramno ćutanje svih zaposlenih. Napirliatna Zorica Džinović, u holivudskom stilu, potpisuje pristupnicu Srpskoj naprednoj stranci i postaje deo „tima“ Vujković M. Branka.

Nekoliko dana kasnije u „izbornoj“ kancelariji Vujković M. Branka, u Zavodu za javno zdravlje, opet na sramotu zaposlenih, našla se i Mirjana Divljaković Ilić radnica šabačkog Doma zdravlja. I opet je sve propraćeno u holivudskom maniru.

Tako Vujković M. Branko dobija još jednog člana svog „tima“ koji treba sa njim da vlada našim gradom.

Ali, kola su krenula nizbrdo

„Podrinske“ nastavljaju da pišu o Vujković M. Branku i iznose istinu o njegovim političkim aktivnostima koje radi, verovatno, u prećutnom dogovoru sa „Beogradom“ a iza leđa šabačkom Gradskom odboru. Vujković M. Branko, na ta pisanja, odgovara raznim tužbama, uvredama i „spinovanjem istine“. Ipak, dogodilo se nešto što je malo ko mogao da pretpostavi. Došlo je do „pobune“ među šabačkim naprednjacima i „Beograd“ nije imao kud. Tek dvadeset dana pred izbore, umesto Vujković M. Branka, kandidat za gradonačelnika postao je dr Aleksandar Pajić, prvi sa izborne liste, svestan da to nikada istinski neće biti. Ali je kukavički pristao, ili je ucenjen, da bude „dubler“ u naprednjačkoj tragikomediji osvajanja vlasti u Šapcu.

Dr Pajić „dubler“ bez časti

„Imenovanjem“ Pajića za kandidata za gradonačelnika stvari među šabačkim naprednjacima se naizgled smiruju. Podeljeni u nekoliko grupa rastrčali su se, ko muve bez glave, po Šapcu uglavno da pričaju laži i gluposti ili kritikuju trenutnu šabačku vlast.

Statisti u političkoj tagikomediji. Po scenariju i režiji Vujković M. Branka.

Ali, ni Vujković M. Branko se ne predaje. Njegov „tim“, najpre Zorica Džinović a potom i Mirjana Divljaković Ilić stavljaju se na „raspolaganje“, opet u holivudskom scenariju, uz sramno laganje i iznošenje „prljavog veša“ iz ustanova u kojima rade ne računajući da će kad tad kolegama morati u oči da pogledaju, čoveku bez časti koji je svesno pristao na ulogu dublera kandidata za gradonačelnika Šapca.

Šabac neće biti Beograd

A kako to izgleda kad „izabrani“ gradonačelnik „statira u kukuruzu“ a grad vodi nesposobna osoba bez i jedne pozitivne karakterne osobine može se videti na primeru Beograda. I njegovog propadanja na svim nivoima. Ako pažljivo analiziramo „razvojni put“ i „karakterne osobine“ Vesić Gorana i Vujković M. Branka zapazićete neverovatnu sličnost. Dva tela sa istim mozgom i ambicijama.

Ali Šabac nije Beograd. Duboko sam ubeđen da su građani Šapca mnogo svesniji slobode koju imaju i da prepoznaju koliku bi im nesreću donela vlast tandema Aleksandar Pajić, Vujković M. Branko. Verujem, takođe, da i među šabačkim naprednjacima ima razumnih ljudi koji misle svojom glavom i da, bez obzira na pretnje i ucene, u tom odsudnom trenutku glasanja neće zaokružiti broj 1. Zbog svoje dece.

Tim pre što su ovo poslednji lokalni izbori na kojima će učestvovati Srpska napredna stranka. (Ali o tome drugi put)

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

 

 

 

 

Exit mobile version