Vučiću, dovrši „reforme“

CENZUS NIJE JEDINI PROBLEM

Kad si, Vučiću, već odlučio da, u izbornoj godini, spustiš cenzus na 3% i tako „usrećiš“ mnoge koji su shvatili da je politika najbolja „privredna“ delatnost u Srbiji nisi smeo tu da se zaustaviš. Reforme izbornog sistema morale su se nastaviti kako bi cirkus, koji će biti u predizbornoj kampanj, bio kompletan.

Da li možete da pogodite šta još mora da se promeni?

Pa, naravno, način na koji se bira gradonačelnik. E, tu bi tek bilo zabavno. Zamislite koliko „lidera“ svih ovih partija i grupa građana, koje niču ko pečurka posle kiše, bi poželelo da se dokopa ove funkcije. Kakvo bi tu tek „pljuvanje“ bilo a tek „prljavog“ veša. Ni Sava ni Dunav, sa sve pritokama, to ne bi opralo. A i Vučićevi komentari na sve to bi zablistali u punom sjaju.

Znam da ćete sad pomisliti da se ovim tekstom „sprdam“ sa aktuelnim događanjima na političkoj sceni Srbije ali moram vas duboko razočarati. Stvarno mislim da gradonačelnika moraju birati građini, pa kako bude da bude. Istorija je pokazala da je promena zakona o izboru gradonačelnika bila velika greška demoktara. Istina, sprečili su tada da Vučić postane gradonačelnik Beograda ali nisu mogli da spreče da postane vladar Srbije. Mada, verujem, sada mnogi žale što nije bilo obrnuto.

Dakle, pod hitno vratiti zakon po kome građani biraju svog gradonačelnika a ne odborinici između sebe. Jer, ovako, videli smo, svaki Tupen može da postane gradonačelnik.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version