Vučićeva „žurba“ za izborima ne odgovara šabačkim naprednjacima

KAD „KRPA NAĐE ZAKRPU“

Farsa sa koronavirusom i sramota „struke“ (o tome ću drugi put) polako odlazi u „legendu“. Naš diktator, Aleksandar Vučić, iskoristio je ovu bolest na najbolji mogući način da još više podigne svoj rejting, Boga ili Cara – svejedno, naročito pred izbore koji slede i na kojima će on biti jedini kandidat za sve. Koronavirus bio je i „penal u 97. minuti“ za sve njegove „klimoglavce“ koji su dobili priliku da dobro „omaste“ brke. Neko politički a neko i politički i materijalno. A na raspolaganju su imali svu moguću „logistiku“. Analitičare, prtijske drugove, koalicione partnere, policiju, „struku“, medije, novinare. I dok su mnogi „uspešno“ koristili resurse koji su im stajali na raspolaganju, pa čak i onaj Vulin, šabački naprednjaci su „pukli k`o zvečke“. Njihova nesposobnost, bahatost ali i bezobrazluk je „eksplodirala“ i javnost, grđani, Šapca su mogli da se uvere sa kakvim ljudima imaju posla.

Međutim, najveća nesreća šabačkih naprednjaka je bila činjenica da u Šapcu nisu svi mediji korumpirani niti su svi novinari spremni da se okreću „kako vetar duva“.

Tako su, naprednjaci, kao svog neprijatelja i jedinog krivca za neiskorišćenu šansu osvajanja vlasti u Šapcu, targetirali isključivo „Podrinske“ i novinare ovog lista i okrivili ih za „vređanje ugleda i časti“. Usledile su krivične prijave Javnom tužiocu, žalbe Savetu za štampu ali i bestijalno vređanje i zastrašivanje čitalaca, kako su „Podrinske“ zaražene koronavirusom, na društvenim mrežama kojima rukovodi „svršeni akademac“, Akademije za mlade lidere SNS-a.

Kako ništa od ovoga nije moglo da naudi, bar za sada a „igra“ i dalje traje, „Podrinskim“ jer istina o njihovoj nesposobnosti i šteti koju su, svojim činjenjem ili nečinjenjem, naneli Šapcu i građanima je samo jedna i večna je, okrenuli su se malo suptilnijim metodama. Iz Beograda stiže direktiva da se pronađu i „veličaju“ izabrani mediji i „prijateljski“ novinari i da se oni favorizuju u dostupnosti informacija. I to je u redu.

Tako je informacije o zaraženosti koronavirusom dobijala „izabrana“ novinarka deset sati pre nego što je to Zavod za javno zdravlje objavljivao. Toj novinarki na „raspolaganje“ su stavljeni i svi lekari i VD lično a hvalospevi o njenom radu, i ko zna šta još, objavljivao je VD na fejsbuk profilu institucije kakva je Zavod za javno zdravlje.

Odgovorni mediji su nam značajan partner u očuvanju javnog zdravlja i u borbi protiv „infodemije“. Dr Dragana Radojičić, naša načelnica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ovog jutra za TV PRVA razgovarala je o epidemiološkoj situaciji u Mačvanskom okrugu sa novinarkom Mirjanom Čvorić Gubelić“.

Naravno niko ne spori pravo VD-u da bira „partnere“ koji će ga promovisati i koji će spinovanjem zataškavati njegovu nesposobnost i štetu koju su on i njegovi partijski drugovi, neodgovornim i bahatim ponašanjem, naneli Šapcu i građanima. I to sad kad se nadaju da će osvojiti vlast u Šapcu.

Narodna kaže: „Krpa uvek nađe zakrpu“. Ali moram da postavim i jedno moralno pitanje i za jedno i za drugo: Kako su VD i novinarka naprasno postali „bliski“ i „profesionalni“ posle svega što je ta ista novinarka pisala o VD-u pre četiri godine:

„Preletači“ visoko lete

Written by Zorainfo on 28/03/2016

„Ravnopravno prvo mesto po broju stranaka dele kolege po zanimanju, dr Branko Vujković i dr Jasmina Živković. Vujković je najpre bio u Odboru za zdravstvo DS-a,  zatim u URS-u, a onda je, posle cepanja odbora u Šapcu, neko vreme „oklevao“, da bi, pored ,,živog” Steve Matića, prešao u PUPS. Ni manje ni više, nego na čelo gradskog odbora u Šapcu. Taj transfer kratko je trajao, pa se ubrzo „doktor za stranke“ vratio starom jatu – onom koji se pocepao od URS-a, a koji je poveo Nemanja Pajić. Nedavno, kada je mesto u šabačkom odboru SDPS-a ostalo upražnjeno, pominjalo se Vujkovićevo ime. „Rezervni igrač“ ili „poželjan političar“, tek politička biografija je pozamašna“.

Autor teksta: M.Č. Gubelić

Takođe, postavlja se i pitanje da li su oni zaboravili na ovaj tekst ili je za protekle četiri godine nastupila „zastarelost predmeta“. Da li je VD, „oklevetan“ u ovom istinitom tekstu „odslužio“ svoju „kaznu“ i sad može da „kidiše“ na nove funkcije kakva je, recimo, direktor Opšte bolnice Šabac ali i na mesto gradonačelnika Šapca? Da li je i „sažaljiva“ novinarka zbog „griže savesti“ ili nečeg konkretnijeg odlučila da VD-u „oprosti“ dosadašnje „nestašluke“ i pomogne mu da najzad ostvari svoje političke snove?

Bilo kako bilo i „krpa“ i „zakrpa“, nevažno ko je ko u ovoj narodnoj izreci, osetili su „prazan“ prostor stvoren među šabačkim naprednjacima i rešili da, udruženi, to iskoriste. Na njihovu radost ali i nesreću građana Šapca ako bi se to ostvarilo.

Jer, kažu, „lider“ šabačkih naprednjaka, prvi na listi, Aleksandar Pajić, se toliko obrukao da je stvarno zanimljivo videti kako će u kampanji koja sledi imati „obraza“ da se obrati građanima. U ništa boljoj situaciji nisu ni druga dva poverenika. Tako je „slovo“, za budućeg gradonačelnika Šapca, palo na osamnaestog po redu sa  koalicione liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“, Vujković M. Branka, kao jedinog „ozbiljnog“ kandidata.

I u tome treba tražiti objašnjenje za „profesionalno“ povezivanje „krpe“ i „zakrpe“. Ali i činjenici da i novinarka ima ambicija. Da postane PR gradonačelnika ili možda čak i šef njegovog kabineta.

Svako ima pravo da sanja i da veruje da će mu se ti snovi ostvariti. Ali i građani Šapca imaju pravo da sanjaju i veruju da koaliciona lista „Aleksandar Vučić – za našu decu“ neće imati više od 15 odbornika.

Zbog srećnije budućnosti grada ali i zbog duga prema Jevremu, Luki, Vinaveru i našim potomcima.

Razmislite o tome! I izađite na lokalne izbore!

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLIMO A NE DA VERUJEMO!

Ivan Kovačević

 

 

Exit mobile version