Vlast u Šapcu održavaju “izdajnici” (3)

Lični stav – zapisi iz pomračenog grada

Iako su sve oči, velikog dela demokratske i dobronamerne Srbije, ali i šire javnosti, bile uprte u Šabac, kao jedino slobodno ostrvo u moru diktature, bilo je potpuno jasno da je ovaj grad, sa sve građanima, ostavljen i prepušten sam sebi i da će na političkoj vetrometini morati da se bori sa mnogo brutalnijim protivnicima nego što je to bila stranka Aleksandra Vučića.

Sumanuta odluka takozvane „opozicione“ beogradske političke „elite“ o bojkotu izbora dodatno je otežala i zakomplikovala i onako tešku situaciju u kojoj su se našli demokratski orjentisani građani Šapca a mnoge od njih stavila je i u dilemu šta valja činiti. Usledio je potom surovi obračun partijskih „centrala“ i raspuštanje svih Gradskih odbora koji, s pravom, nisu mogli da se pomire sa činjenicom da naprednjacima predaju vlast „bez borbe“.

A da šabačkoj „nesreći“ nema kraja moglo se naslutiti onog trenutka kada su po čaršiji počele da kruže priče o sve većem broju ljudi sa margina života koji se sve češće viđaju na ulicama grada.

Takođe, već na samom početku predizborne kampanje postalo je jasno i da su sve državne institucije poput policije, tužilaštva i sudstva stavljene u službu „otimanja“ vlasti. A da je to tako svedoči činjenica da niko od njih nije reagovao na ozbiljnu „muljažu“ sa izbornom dokumentacijom koju su nesposobni šabački naprednjaci učinili.

Međutim, mora se priznati da se, u ovim i ovakvim okolnostima, nije snašao ni Nebojša Zelenović. U tom trenutku jedini ozbiljan protivkandidat Aleksandru Vučiću i smetnja njegovoj bolesnoj želji da potpuno vlada celom Srbijom. Rastrzan između pritisaka svojih opozicionih kolega iz Beograda koji nisu hteli, ili želeli, da imaju razumevanja prema političkim i drugim specifičnostima Šapca, besprizornih napada koje su protiv njega već vodili šabački naprednjaci, u sadejstvu sa državnim institucijama, delom lokalnih ali i svim državnim medijima i sve vidljivijeg i nadolazećeg kriminala, kojima su u tim napadima sve „gadosti“ bile dozvoljene Zelenović je u izbornu kampanju krenuo sa uverenjem da će njegov, bez sve sumnje veliki, dotadašnji rad biti prepoznat od strane građana i da će mu to biti dovoljno za pobedu. I odbranu Šapca.

(Nastaviće se)

Ivan Kovačević

Exit mobile version