VITAMIN

Humoreskica

Šerif ne prestaje da „brine“ o svojim građanima. Pored respiratora, vakcina i medicinske opreme u vreme ove svetske pandemije koronavirusa, on je svojim dragim dekama i bakama obećao pakete sa vitaminima. Čega se sve taj narcis neće setiti, samo da bi održao rejting, koji, kako upućeni tvrde, meri dvaput dnevno. Valjda zbog tog rejtinga stalno menja mišljenje, tvrdeći uveče da nije izgovorio ono, što su kamere zabeležile istog jutra. I to na TV sa nacionalnom frekvencijom.

A što se penzionera tiče, šerif računa na njihovo slabo pamćenje, na sklerozu i ostale pridružene bolesti. Misli da su svi zaboravili kako im je nekoliko godina otimao deo penzije da bi stabilizovao svoj BDP. Otimao je nekima na hiljade evra, a sad se hvali kako će svi penzosi u ovoj godini dobiti po 110 evra. Da li je moguće da se te prevare setio samo onaj penzionisani pilot, koji je šerifu elegantno vratio prošlogodišnjih 100 evra, ne želeći da ga ponižava niko, pa makar to bio i mnogo voljeni šerif.

Kada su vitamini u pitanju, možda ne bi bilo loše da šerif preko veze nabavi neke protiv laži, korupcije, obmana i prevara od kojih skoro deceniju boluju oni koji vladaju okrugom, dok  većinski deo stanovništva sve to bespomoćno gleda. Penzioneri su se ionako već vakinisali.

Rade Đergović 

Exit mobile version