Vesna Slijepčević ponovo odlučuje o žalbi šabačkih naprednjaka

SUDIJA KOJA JE VEĆ JEDNOM OZAKONILA KRIMINALNE RADNJE

Da je Srbija zemlja bezakonja, nemorala, kriminala i svega onoga što se u nekom razgovoru može navesti kao najgore svi smo svesni. Ali velika većina građana ćuti, ili se pravi „luda“. Zavisi šta im više u kom trenutku odgovara. Onaj, nažalost, mali deo ljudi koji imaju časti, morala i zdrave pameti i kojima je jedino stalo da ova zemlja postane pravna i normalna a imaju hrabrosti da se pobune susreću se sa odmazdom koja nije zabeležena ni u vreme nacističke Nemačke.

Vladajuća stranka, SNS, kojom upravlja diktator koji sebe predstavlja kao visoko božanstvo – dugi (ili prvi) Bog zasniva svoju vladavinu upravo na, krađama, prevarama, ljudskoj gluposti, neznanju, pakosti, lakomstvu i svim drugim osobinama koje dolaze iznutra čoveka i pogane ga.

 

Sudija Vesna Slijepčević

Ne znam za vas, poštovani čitaoci i sugrađani, ali mene ni malo nije iznenadila vest da će sudija Upravnog suda u Novom Sadu, Vesna Slijepčević, odlučivati po žalbi šabačkih naprednjaka. To što je „neko“ izabrao baš nju, kćerku Dragiše Slijepčevića, sudije Vrhovnog kasacionog suda, koja je 21. maja 2019. godine, od sudijskog pomoćnika, stigla do sudije Upravnog suda, Odlukom Narodne skupštine Republike Srbije, može da izazove nepoverenje prema njoj ali i ne mora.

Međutim, ako se vratimo malo unazad videćemo da je gospođa Vesna Slijepčević odlučivala još po jednoj žalbi šabačkih naprednjaka i donela, za njih, pozitivnu presudu. E, upravo, ta presuda daje za pravo da sumnjamo u njenu pristrasnost i mogućnost da ponovo donese presudu koja nije utemeljena u zakonu. Naime, u prošlom žalbenom procesu sudija Vesna Slijepčević, u obrazloženju svoje presude napisala je, parafraziram: „Dokument koji je nedostajao ubačen je na nezakonit način ali u trenutku kada se o njemu odlučivalo on je bio sastavni deo dokumentacije te samim tim i dokumentacija je ispravna“. Tako je sudija Vesna Slijepčević ozakonila kriminalne radnje šabačkih naprednjaka i oni su ostali na mestu broj 1 Izborne liste.

I to je ono što mora da zabrine. Kako je neko ko je već jednom ozakonio kriminalne radnje može, od 50 drugih sudija, da ponovo vodi postupak u kojem su iste stranke kao i prošli put.

Spremali nam se to opet neka nezakonita presuda?

 

Birmančević i Tumenko

Kakvi su „carevi“ ova dva lika najbolje će dočarati sledeća priča. Namine Vesna Slijepčević, sudija Upravnog suda u Novom Sadu naložila je šabačkoj Izbornoj komisiji da sve džakove sa glasačkim listićima donesu u Novi Sad. I tako je, put Novog Sada, pošao kombi sa svih 100 džakova glasačkih listića i kompletna dokumentacija. I to u pratnji automobila šabačke policije. Ali bio je tu još jedan automobil koji je, zamislite, pratio šabačku policiju. A u tom automobilu bili su naprednjaci Birmančević i Tumenko. Da li ovaj čin znači da oni ne veruju u šabačku policiju ili samo hoće, po običaju, da prave cirkus ostaje da se vidi. Međutim, ono što mene interesuje je: kako su se osećali šabački policajci koji su sve vreme puta u retrovizoru posmatrali besomučnu vožnju pratećeg automobila?

NIJE SVE ONAKO KAKO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!
Ivan Kovačević

Exit mobile version