Vašar ne može – puč mora

Ili, kad ulizice „kolo vode“

Ne prođe ni dva dana od kategorične i zabrinute tvrdnje komadanta šabačkog Kriznog štaba:

,,Ovo je ozbiljno vreme koje zahteva teške odluke i najbolje je da preskočimo ove događaje (vašar, karneval i čivijadu), s obzirom na to da je epidemiološka situacija na celoj teritoriji Mačvanskog okruga nepovoljna. Smatram da je to ispravna odluka, bez obzira što je ekonomija veoma bitna za funkcionisanje grada, ali zdravlje naših sugrađana je na prvom mestu”.

I taman kad pomislih da će se Odluke Kriznog štaba sprovesti u delo (zbog zdravlja građana), kad ono tamo, dabome, cvrc Milojka!

Na „mala vrata“, progura se „Čivijada“. Ne znam da li je to posledica mog teksta da će Majić ostati predsednik „Čivijaške Republike“ do daljneg te da ga, kao takvog, treba podržati kao Vučićevog protivkandidata na predstojećim predsedničkim izborima ali znam da se komandantu i Kriznom štabu ne može ništa verovati. Naravno, treba ih i razumeti jer kako ta grupa ulizica, da ne upotrebim neku drugu, prikladniju, reč, da dozvoli da protiv kandidat „dođe“ iz Šapca. Bez obzira što je to samo šala, ali nije verovati.

I, tako, TOŠ dobi signal da se čivijada, po svaku cenu, ipak održi (kakvo zdravlje građana, trice i kučine) i da se pod hitno Majić smeni. Za svaki slučaj. Iako to može da se uradi samo nelegalno. Faktički da se izvrši puč („prvi put u istoriji“). Međutim, koga je za to briga. Bar u tome su naprednjaci neprevaziđeni. U Šapcu je do promene vlasti i došlo „pučem“. Ili kriminalom visokog stepena u kojem su združeno učestvovali mafija, državne institucije ali i jedan broj potkupljivih i nerazboritih građana.

E, vala. nećeš ga više…

Dakle, „smeniti“ Majića i neće biti neki problem ali koga na njegovo mesto postaviti? Naravno svi bi bili sreći kad bi tu dužnost prihvatio lično On, počasni građanin Šapca… Ali…

„Dobro obavešteni“ pak tvrde da bi komadant najviše voleo kad bi za predsednika (Čivijaške Republike – da ne bude zabune) bio izabran onaj „komedijaš“ iz Uba koji nam je ovu „kriminalnu čorbu“ i zakuvao. Mada ozbiljni kandidati su i Goran Vesić i Simo Spasić.

Da se Šabac, i njegov čivijaški duh, satru za sva vremena.

E, sad, verovatno se svi pitate: „Ako može „Čivijada“ zašto ne mogu vašar i karneval? (evo, dajem vam malo vremena da razmislite do sledećeg teksta koji ću objaviti uskoro)

Ili oni ili mi – MARŠ IZ ŠAPCA!

Ivan Kovačević 

Exit mobile version