Udruženje hranitelja obeležilo Dečiju nedelju

U obeležavanje Dečije nedelje prigodnim programom na gradskom trgu uključilo se i Udruženje hranitelja Beograd- podružnica Šabac. Za najmlađe je priređena muzička priredba, kao i niz umetničkih i motoričkih radionica, koje su ih animirale da se druže i dobro zabave sa svojim drugarima. Podršku realizaciji ove manifestacije pružili su Centar za socijalni rad, Predškolska ustanova „Naše dete“ i Humanitarno udruženje „Ana“, a pokrovitelj je Grad Šabac.

Branislava Matić iz Udruženja hranitelja rekla je da je ova organizacija novoosnovana, ali da se trudi da svojim aktivnostima donese što više osmeha na lica mališana.

-Danas smo odlučili da našoj deci ulepšamo dan i podarimo im druženje sa drugom decom. Pozvali smo vaspitače koji su zajedno sa nama priredili skromni program. Pripremili smo aktivne radionice, jedna od njih, „Iskra“, je motorička. Biće izvedena predstava i četiri vaspitačice sa svojim grupama će organizovati različite radionice sa našom decom- objasnila je ona.

Član Gradskog veća Božidar Katić izrazio je zahvalnost svim humanim ljudima koji su se uključili u organizaciju ove manifestacije.

-Želim da se u ime Grada zahvalim hraniteljima, humanim ljudima koji obavljaju jednu funkciju bez koje zaista ne znam u kakvom bi stanju deca bez roditeljskog staranja bila. Meni je izuzetno drago što su oni uspeli da se organizuju, budući da ova nije njihova prva akcija ovog tipa. Grad neće posmatrati sa strane njihov trud i angažman, već će aktivno podržati sve programe koji ovoliko znače onima koji su naša budućnost- podvukao je Katić.

D.Dimitrijević

Exit mobile version