U Šapcu 31 novi slučaj kovida- 19

U Šapcu je i dalje nestabilna epidemiološka situacija, budući da se u poslednja 24 sata beleži 31 novi slučaj oboljevanja od kovida- 19. U Opštoj bolnici smešteno je 29 sugrađana i trenutno se dva pacijenta nalaze na respiratornoj jedinici sa teškom kliničkom slikom, saopšteno je u sredu posle sastanka Štaba za vanredne situacije u Gradskoj kući. U obrazovnim ustanovama još jedan učenik je novooboleo, ukupno 23 i 10 prosvetnih radnika.

-To je upozorenje za naše sugrađane da ozbiljno shvate trenutnu epidemiološku situaciju. Molimo da se odlože sve porodične proslave, a sva okupljanja u restoranima i kafićima smanje na najmanju moguću meru. Svuda u Evropi i našem okruženju imamo hiljade novoobolelih, desetine ljudi svakodnevno gube živote i zamolio bih sve da se maksimalno ozbiljno i odgovorno odnose prema ovoj epidemiološkoj  situaciji- naveo je Aleksandar Pajić.

On je rekao da je država isplatila naknade za zdravstvene radnike koji rade u kovid ambulantama i kovid bolnici. Trgovinski lanci i ugostiteljski objekti su poboljšali kontrolu mera, imajući u vidu da po izveštajima komunalne policije samo tri objekta nije striktno poštovalo mere. Pojačane kontrole nastaviće se tokom vikenda zbog očekivano povećanog broja korisnika.

 

Exit mobile version