U očekivanju da priroda i imunitet učine svoje

U očekivanju da priroda i imunitet učine svoje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SITUACIJA U GERONTOLOŠKOM CENTRU ULAZI U ZAVRŠNU FAZU

Kako „Podrinske“ nezvanično saznaju u Gerontološkom centu u Šapcu danas su preminula još dva korisnika pa se broj umrlih od koronavirusa popeo na četiri.

Međutim, strahuje se da ovaj broj neće biti konačan jer je još nekoliko korisnika u veoma teškom stanju. Takođe, zabrinjavajuća je činjenicaa da su još dve radnice iz kuhnje zaražene što predstavlja veliki problem u funkcionisanju ustanove u kojoj medicinsko osoblje, koje je sposobno za rad, već nekoliko dana radi po 12 časova i na ivici su snage.

 

Nada u prirodu i imunitet

Od trenutka kada se korona virus pojavio u ovoj ustanovi prošlo je deset dana. To znači da bi svi oni koji su zaraženi koronavirusom već trebali da su stvorili prirodni imunitet, tim pre što su i vakcinu primili, pa se realno očekuje da epidemija počne da jenjava.

 

Dolazak „Visokog“

U Gerontološkom centr očekuju da će se u toku sutrašnjeg dana (subota) u ovoj ustanovi, u „nenajavljenoj“ i „iznenadnoj“ poseti pojaviti i „Visoki“ lično da javnosti saopšti njegovu brigu za starije osobe i da se pohvali nadčovečanskom borbom zaposlenih. A da će se to dogoditi svedoči i činjenica da je kontejner koji stoji ispred Stacionara i na ulazu u Dom danas premešten skroz u dno dvorišta. Kažu da je to „naređeno“ kako se ne bi video u pozadini dok brojne televizije, i ostali mediji, budu snimale i fotografisale uvaženog „dušebrižnika“.

To što osoblje, iz Stacionara, mora otpad da nosi u dno dvorišta i da prolazi pored „crvene zone“ manje je važno i značajno.

Najvažnije je, ipak, da „Visoki“ lepo „ispadne“!?

 

Kako je do zaraze došlo?

Znam, mnogi se pitaju kako je zaraza ušla u Gerontološki centar. Postoje brojne priče i teorije i u nedostatku validnih informacija svako ima svoju verziju. Međutim stvarni razlog trebalo bi potražiti u pogrešnoj odluci države da se radnicima koji su oboleli od ove opake bolesti ne isplaćuje bolovanje u punom iznosu plate. Zato se radnici, umesto bolovanja, odlučiju da koriste „slobodne dane“ ili dane od godišnjeg odmora. Ako se pogleda da je u decembru veliki broj zaposlenih u Gerontološkom centru upravo koristio jedan od ovih vidova odsustva jasno je da postiji opravdana bijazan da je neko od njih bio zaražen i da se nije u potpunosti izlečio kada se vratio na posao. Ali, neka ovo ostane zabeleženo kao još jedna „suluda“ priča.

A sutra je novi dan. Dan kada ćemo se ponovo uzdati u Boga, prirodu i imunitet onih koji su oboleli. Jer, sve drugo je samohvalisanje!

Ivan Kovačević

Exit mobile version