Svetski dan slobode medija

LIČNI STAV

Ne mogu da se otmem utisku da današnji Svetski dan slobode medija, u Srbiji, dočekujemo i obeležavamo u potpunom medijskom „mraku“ i profesionalnoj sramoti koja se rečima ne može opisati. Poniženi… Na nejaka medijska pleća uzjahao je sav ološ koji je u novinarstvu potražio priliku za ličnu „afirmaciju“ i bogaćenje spreman na podaništvo, poltronizam, beščašće… I tako dok se u slabine televizija sa nacionalnom frekfencijom i u ono što se naziva „novina“ zabijaju oštre mamuze jahača idolopoklonika na njihovo isukano koplje nabijaju se istina, čast, poštenje… Da se satru i unište. Ostavlja se samo oblak prašine satkan od laži koji treba da zakloni sve vidike i pokaže da je „smrad“ ono čemu treba da težimo i da se radujemo.

Mnogo gora medijska situacija je u malim ili malo većim lokalnim sredinama u kojima se putem medija stvaraju bajke o lokalnim moćnicima.

Nažalost u medijski mrak, sa promenom vlasti, utonuo je, posle mnogo godina, i Šabac. Medijsku scenu potpuno su zauzeli „podgojeni“ vlasnik jedne lokalne televizije, član veća zadužen za (ne)kulturu, nekoliko „afirmisanih“ novinara podobnih svakoj dosadašnjoj vlasti i plejada botova koja je dobro naplatila laži i mržnju širenu tokom predizborne kampanje.

Naravno, ovaj današni dan, Svetski dan slobode medija, nije prilika da kukamo i da se žalimo već šansa da pokažemo da i u ovakvoj Srbiji postoji nada u bolju budućnost i da je za to potrebno demontirati ovaj nakardni sistem a sve one koji su se ogrešili o profesiju izopštiti iz profesije i društvenog života. I to mora da se dogodi što pre. Bez pardona i milosti.

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version