Studenti Visoke turističke škole u poseti Šapcu

studenti-1Studenti Visoke turističke škole iz Beograda sa profesorkom Snežanom Štetić danas su u Šapcu na stručnoj ekskurziji. Njih je sa istorijom Šapca i njegovim znamenitostima upoznala turistički vodič Ana Pavlović. Većina studenata je prvi put u Šapcu i prema njihovim rečima najjači utisak na njih ostavila je priča o stradanju Šapčana u Prvom svetskom ratu, a najviše im se dopao moderan izgled grada.

Profesorka Snežana Štetić kazala je da imaju plan da studente uključe kao volontere na nekoj od šabačkih manifestacija i da na taj način učestvuju u razvoju turizma u Šapcu.

-Verujem da će ovo biti početak kvalitetne saradnje izmedju Visoke turističke škole i Grada Šapca, jer vidim spremnost i predstavnika grada i studenata. Studenti su oduševljeni izgledom i istorijom grada, a sećam se da je i prošlogodišnja generacija, nakon posete Šapcu, mesecima pričala o ovom gradu, rekla je profesorka Štetić.

Studenti su danas obišli centralno gradsko jezgro, čuli su o bogatoj istoriji grada Šapca, a zatim su posetili Crkvu svetih apostola Petra i Pavla. Nakon toga Gospodar Jevremovu ulicu i gradski trg. U nastavku putovanja posetiće spomen kompleks na Tekerišu, a zatim planinu Cer i Vilu Albedo u Varni.

Exit mobile version