Strogo čuvana tajna

Zapisi iz pomračenog grada

Danas, u 12 časova, u Amfiteatru Akademije strukovnih studija u Šapcu, biće održana Svečana akademija povodom dodele Aprilskih nagrada.

Dakle, do ovog svečanog čina ostalo je manje od četiri časa a javnost, građani Šapca, još nisu upoznati sa odlukom Komisije kome su ove nagrade dodeljene.

Da vas, poštovani čitaoci, podsetim Aprilska nagrada, dodeljuje se u tri kategorije, za izuzetne doprinose u sledećim oblastima:

  1. Ukupan razvoj i promocija grada Šapca;
  2. Razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda;
  3. Razvoj sela, poljoprivrede i mesnih zajednica kao središta odlučivanja ljudi o poboljšanju uslova svoga života i rada.

A zašto, još uvek nisu objavljena imena slavodobitnika?

Da li uvažena Komisija, posle deset dana od završetka Konkursa, još uvek ne može da se, u moru dobrih kandidata, odluči kome ova priznanja da dodeli? A da se ne ogreši!

Da li se, po običaju, čeka naredba iz Beograda? Jer Šabac je partner svojoj državi!

Da li to, možda, osoba sa našminkanim osmehom (uglavo za slikanje) hoće lično da nam saopšti i da nas prijatno iznenadi? Prvi put u istoriji!

Da li se baš zbog tog iznenađenja ova Svečana akademija održava u nekakvom skučenom prostoru Amfiteatra jedne škole za isključivo mali i odabrani krug zvanica. A ne  na otvorenom prostoru kao što je to bio slučaj do sada

U svakom slučaju, mi obični građani, imamo šansu da nagađamo i da se pomalo zabavljamo.

Eto, ja bih, na primer, voleo da ključ grada i nagradu za razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda dobije predsednik Skupštine Republike Srbije!

Bila bi to velika čast za naš grad ali i sve nas koji u njemu živimo… I demokratiju naravno…

Ipak, neka neizvesnost traje,,,

Ivan Kovačević

Exit mobile version