Sramno naprednjačko saopštenje

BAGRA I FUKARE

Danas je Gradska izborna komisija, imajući u vidu ozbiljnu zdravstvenu situaciju u gradu, donela jedino ispravnu odluku da se ponovljeni izbori održe po prestanku vanredne situacije. Jer, zdravlje građana, svakako, treba da bude na prvom mestu. A zdravstvena situacija u Šapcu je sve dramatičnija. U drugom talasu zaraze koronavirusom, ili “drugom piku prvog talasa”, onom koji je nastupio posle izbora na “silu” održanih, “u zlo doba kad im vreme nije”, skoro 650 građana Šapca je do sada zaraženo ovim virusom, za skoro 150 testiranih građana još se čekaju rezultati testiranja a više od 1.000 je u samoizolaciji. Ove brojke bi bile još veće da postoji dovoljan broj testova i da nam zdravstveni sistem nije na izdisaju.

Kako je do ovoga došlo svima je poznato. Procena Vučićevog marketinškog tima, a bili su u pravu, da mu je rejting sredinom maja na vrhuncu nagnala ga je da neopravdano potpuno prekine vanredno stanje i raspiše izbore. Tako je većina građana iz višednevnog “utamničenja” istrčala u “slobodu” zahvalna Vučiću ne razmišljajući kakvu će im nesreću ta “sloboda” doneti.

Izborna kampanja u kojoj je sve bilo dozvoljeno, pa potom izbori, bili su inicijalna kapisla povratka epidemije i koronavirusa. Ali ni Aleksandra Vučića, ni njegov Krizni štab, kao ni bilo kog člana Srpske napredne stranke, to nije zabrinjavalo. Opijeni činjenicom da su uspeli da pokradu izbore i da osvoje apsolutnu vlast u Srbiji zaboravili su na koronavirus. Njihovo radovanje, grljenje i ljubljene podstaklo je, pre svega mlade maturante, da to isto i oni rade. Krenula su slavlja i proslave.

I tako je započeo put u mrak iz koga ko zna kada i kako ćemo izaći.

Međutim, nisu baš svi mogli da uživaju u pokradenim izborima. Šabački naprednjaci su se preigrali u krađi pa je Upravni sud doneo odluku da se na skoro trećini izbornih mesta ponove izbori. A da je Srbija pravna država izbori bi bili ponovljeni na svih 100 izbornih mesta a zatvori bi, kao danas bolnice, bili premali da “zbrinu” sve naprednjake i njihove pomagače koji su prekršili zakon.

Zanimljivo je da su u ovoj i ovakvoj situacijiji “Podrinske” ponovo reagovale na pravi način. Informacije koje smo dobijali, pre svega, od čestitih ljudi iz GO SNS-a ukazivale su da je koronavirus ponovo počeo da hara gradom a da je opet sve započelo na “raskalašnim” proslavama “izborne pobede” kada se u prostorijama GO SNS-a u Šapcu našao sav “šiš i goliš”. Naravno sve se to skrivalo od javnosti. Testova nije bilo a vd direktor Zavoda za javno zdravlje imao je druga posla.

I tako, posle pet – šest dana čekanja i proveravanja dobijenih informacija, kada smo shvatili da je “đavo odneo šalu” obratili smo se javno, otvorenim pismom, gradonačelniku Nebojši Zelenoviću tražeći od njega da pod hitno uvede vanredno stanje. To naše pismo dočekali su “na nož” naprednjački botovi pod upravom Vujković M. Branaka. A ono što se posle toga dešavalo je “istorija”. Do duše tužna.

http://podrinske.com/otvoreno-pismo-nebojsi-zelenovicu-komadantu-staba-za-vanredne-situaciji/

Naravno, takvo ponašanje naprednjaka je bilo potpuno razumljivo. Ogromne pare za kupovinu glasova su potrošene. I, ako je tačno da su im te pare dali oni sa margina društvenog života onda i ne čudi panika koja je Pajića, Birmančevića i ostale uhvatila. Dug se mora vratiti, naravno sa kamatom koja sigurno nije mala. I u ovakvim finansijskim transakcijama nema moratorijuma na vraćanje duga. To da će građani Šapca vratiti taj dug ili da će on biti namiren iz budžeta grada sve manje je izvestan. Zato i ne čudi ovaj očajnički vapaj “ranjene zveri” koja, ovakvim “Saopštenjem” pokušava da se opravda kod svojih poverilca. I kaže: “sačekajte još malo, nismo mi krivi”!

Saopštenje za javnost

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac ocenjuje da je današnjom odlukom Gradske izborne komisije Šabac definitivno raskrinkan podlo osmišljeni plan Nebojše Zelenovića, da iako je izgubio izbore, još neko vreme ostane na vlasti.

Prvo je Zelenović pokušao da poništi izbore, što je Upravni sud po našoj žalbi odbio. Zatim je naterao pojedince da podnesu 12 prigovora, koji su takođe odbijeni.

Sve je učinio Zelenović da kupi još vremena na vlasti odugovlačeći ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta kako bi odložio konačno priznanje izbornog poraza i odlazak sa vlasti.

Sada je otišao korak dalje, pa je Gradska izborna komisija Šabac, po njegovom nalogu, odlučila da se izbori na 27 biračkih mesta ponove 7 dana po ukidanju vanredne situacije u Šapcu, kao da je reč o vanrednom stanju, a ne o vanrednoj situaciji za koju je u ogromnoj meri odgovoran upravo Nebojša Zelenović.

Bivši gradonačelnik Šapca, doveo je Šapčane u ogromnu opasnost od zaraze pre svega zato što se više puta oglušio o preporuke i upozorenja Gradskog zavoda za javno zdravlje o pooštravanju mera u gradu. Međutim, Zelenović ne samo da ništa nije učinio po pitanju zaštite građana, već je kao da virus korona ne postoji, organizovao čak tri javna događaja u Šapcu – Ružu lipolista, konjičke trke i sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke.

Nebojša Zelenović je ne čineći ništa, pustio da broj zaraženih raste, kako bi uveo vanrednu situaciju i od Šapca prvi put od početka krize sa korona virusom, napravio žarište s ciljem da po svaku cenu odloži ponovljene izbore i konačnu primopredaju vlasti.

Ništa nije važno, ni građani, ni njihovo zdravlje, ni izborna volja naroda. Važno je samo da Zelenović i njegov mentor Dušan Petrović još koji dan otimaju pare Šapčana istovremeno uništavajući dokumentaciju o prethodnim kriminalnim aktivnostima.

Sve što rade je toliko očigledno i nečasno da ih i na tim ponovljenim izborima, bez sumnje, očekuje još jedan katastrofalan poraz od strane naroda, koji je već jasno sa više od 30 hiljada glasova rekao kome veruje – Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću čije ime ponosno nosi naša lista, jer srpski naprednjaci ne žele vlast radi vlasti, već radi budućnosti naše dece.

GO SNS Šabac

I ako sam, do sada, za neke ljude, u Srpskoj naprednoj stranci, imao razumevanje i toleranciju verujući da su oni samo “zabludele ovce”, posle ovog “Saopštenja” ne mogu da sakrijem svoj bes. Svi vi koji ste se u Srpsku naprednu stranku učlanili “zbog posla” ili neke druge koristi nemate više pravo da ćutite i da podržavate bagru i fukaru kojoj služite i koja je pokazala da joj je vlast važnija od svega pa i od zdravlja građana. A ti građani su i vaše porodice, rodbina, komšije, prijatelji. Sve njih ćete svojim ćutanjem prodati.

A koronavirus ne bira. Zarazio se i vd direktor Zavoda za javno zdravlje.

Zato vas otvoreno pitam: da li ćete moći, kad vaši mozgovi budu mogli da shavte istinu, da živite sa tom istinom i činjenicom da ste bili saučesnici u kriminalnim radnjama i propasti grada u kojem živite?

Ovo “Saopštenje” koje su objavili šabački naprednjaci pročitao sam više od deset puta pokušavajući da proniknem u njegovu suštinu. Ali, što sam ga iznova čitao sve više mi se javljalo gađenje i neverica šta je to sve, bagra i fukara, spremna da uradi za “šaku” vlasti.

I još nešto. Ovaj članak, da znate, nema nikakve veze sa “Podrinskim” niti sa novinarsvom. Ovo je lični stav (čin) nekog ko se ceo život bori za demokratiju i kome je ova bagra i fukara “ukrala” najlepših trideset godina života. Ali to im je malo. Hoće da “kradu” i dalje.

Takođe, ovo je poslednji tekst koji sam napisao o šabačkim naprednjacima verujući, poštovani sugrađani, da ćete shvatiti o kakvom se ološu radi. Jer, ako to do sada niste shvatili onda vam nema pomoći. A ja, kao neko kome su demokratski principi prioritet pomiriću se sa činjenicom i onim što većina odluči. Samo nemojte onda nikad više da me zovete, da se žalite i molite za pomoć. Jer sami ste to izabrali.

Naravno, ja ću nastaviti i dalje da pišem. Život nije jedino politika.

Razmislite o tome kada za to dođe vreme!

NIJE SVE CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević  

Exit mobile version