Smenjen načelnik policije u Šapcu?

Kako prenosi portal “Direktno.rs” načelnik Policijske uprave Šabac, Zoran Jevđenić, smenjen je sa te pozicije na izmaku Stare godine.

“Ova odluka je donekle očekivana ukoliko se uzme u obzir mogućnost da je komandir bio „otet“, te nije bilo reakcije policije dok su SNS batinaši išli bagerom na ljude i mlatili goloruk narod tokom blokade na mostu na Savi” – piše na ovom portalu.

Zoran Jevđenić je došao u žižu javnosti, odmah posle tih, poznatih, dešavanja na Novom mostu u Šapcu, kada je Šabac osvanuo preplavljen “poternicama” sa njegovim likom. Smatra se da su te “poternice”, na koje ni jedna državna institucija nije reagovala (???), lepili šabački naprednjaci kao “upozorenje” i iskazivanje nezadovoljstva njegovim radom.

Da li je ova informacija, koja je za mnoge upućene očekivana, tačna videćemo odmah po završetku praznovanja. Takođe, kako “dobro obavešteni analitičari” tvrde postoji opravdana bojazan da je smenom Jevđenića, nekoliko meseci pred izbore, dat “vetar u leđa” delu šabačkih naprednjaka koji su u bliskoj vezi sa kriminalnim strukturama u gradu a strahuje se i da će Šabac postati još nebezbedniji grad.

Da li su ovakve tvrdnje tačne uverićemo se vrlo brzo jer do izbora ima malo više od 90 dana.

Međutim, ova smena (ako je tačna) dolazi i u vreme najave ozbiljnih protesta građana protiv dolaska Rio Tinta u Jadar, Rađevinu ali i u Pocerinu i Mačvu. I to je ono što ozbiljno zabrinjava.

Da li dolazi vreme kada će građani Šapca morati da se samoorganizuju u odbrani svoje slobode, sigurnosti ali i imovine?

Ozbiljno zabrinjava i činjenica da niko od „batinaša“ nije procesuiran i da policija, tužilaštvo i sud još uvek ne reaguju.

Ivan Kovačević

 

Exit mobile version