Sloga kuću gradi a nesloga je razgrađuje

3

NEKA NAM PRIMER BUDU ŠTITARCI

Ono najvrednije što su nam preci ostavili je svakako njihovo životno iskustvo iskazano kroz narodne izreke i poslovice. Sva­ka ta izreka osta­vlje­na nam je u ama­net, kao sve­ti­nja i važno naravoučenije.

Eto, baš nešto jutros, dok gledam i čitam priloge kolega sa šabačkih medija i onih beogradskih, i način izveštavanja, a vezane za Šabac, razmišljam o jednoj takvoj poslovici (naslov ove priče): „Sloga kuću gradi a nesloga je razgrađuje“!

Izbori još, zvanično, nisu ni raspisani a u javnosti se stvara takva atmosfera kao da se spremamo, ne za izbore, već za rat. Onaj najgori, bratoubilački. Nažalost Šabac, kako stvari stoje, ponovo treba da bude epicentar „stradanja“.

Već sad su se na naš, najevropskiji grad u Srbiji, grad Jevrema, Luke, Vinavera i naših potomaka, obrušile sve beogradske i vojvođanske političke Vucibatine da unište ono najvrednije što imamo a što oni nikada neće imati – demokratiju.

Danas, taj politički ološ Srbije (sa obe strane političke scene), Vagabunde, Džiberi, Gologuzani, Držikuri, Dupelisci, Jajare, Kenjci, Nikogovići, Picopevci, Protuve, Trtmudonje, Džabalebaroši, Uspijuše, sa šabačkim Bašibozlucima, seje mržnju i strah među građane Šapca sa ciljem da: „nesloga kuću razgrađuje“.

Ali, malo ste se zajebali. I vi iz Srbije i vi iz Šapca koji ste zarad ličnog interesa i očekivanih privilegija pohrlili da služite srpskom političom ološu. Ni jedni ni drugi, pa ma ko da ste i šta ste, u Šapcu niste dobrodošli.

Za nas koji verujemo u tradiciju, običaje, ljude i vrednosti i smatramo da nijed­na na­rod­na iz­re­ka ni­je uza­lud­na upalio se „crveni alarm“: „Slo­ga ku­ću gra­di“!

Neka nam dobar primer budu Štitarci. Njihova sloga zaštitila ih je od „sulude“ trase auto puta koji je trebao na podeli selo i raseli brojna domaćinsta.

Sve se može kad se hoće: „Sloga kuću gradi a nesloga je razgrađuje“!

Sudbina nam je ponovov dodelila „istorijsku“ ulogu i odgovornost prema Jevremu, Luki, Vinaveru ali i našim potomcima.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Facebook komentari

Discussion3 Comments

  1. Dvadeset godina ova garnitura vlada Sapcem, a tek sad ste se setili Vinavera i Jevrema Obrenovica. Kad kazes postujuci tradiciju sigurno Zelenovic, Conjagic i Nemanja Pajic poticu iz tradicionalnih i uglednih sabackih porodica. I kad govoris o licnom interesu samo mi nemoj pricati da je gore navedena postava iskljucivo na vlasti u gradu da bi narodu bilo bolje, a bez nekog licnog interesa za sebe. Ako je to istina onda ih odmah treba mimo svih protokola kanonizovati od strane crkve. I jos jedna stvar nisi ti taj koji ce da kaze ko je dobrodosao u ovaj grad, to ce narod reci na izborima koji uskoro slede.

  2. Vec 30 godina vlast u Srbiji funkcionise na proizvodnji neprijatelja. Manipulanti, zaogrnuti nacionalizmom, zavadjaju Srbe sa komsijama i taj, nazovi “patriotizam” debelo naplacuju.

  3. Uskoro izbori. U Srbiji i u Crnoj Gori.
    Stari i iskusni manipulatori, Djukanovic i Vucic, lansiraju zabavne igre za plebs. Hleba i igara.
    Ako treba da zamagle narod, ne prezaju ni od sukoba Srba i Crnogoraca.
    Napujdace bracu, jedne na druge, samo da bi ostali na vlasti.

Leave A Reply