“Šlihtanje” je već započelo

TREBA JAKO VODITI RAČUNA O JAVNO IZGOVORENOJ REČI

Da, veoma je važno i treba voditi računa o svakoj javno izgovorenoj reči. Ali, ono što je zanimljivo, je činjenica da se na ovo pozivaju upravo oni koji o tome ni malo ne vode računa. Svi smo svesni da, nažalost, Srpska napredna stranka ima neke šanse da dođe na vlast u Šapcu. Kao što smo svesni i činjenice da oni nemaju ni “nacrtane” kadrove koji bi ozbiljno mogli da vode “mesnu zajednicu” (pokazali su to) a kamo li grad. Zato me i ne čudi što jedan broj onih koji su do sada bili na nekim funkcijama u tome vide šansu da na tim mestima i ostanu.

Dakle, ovo što sam sada napisao spada u odgovornost za javno izgovorenu reč. Ali to je istina a sa istinom izgovorena javna reč ne spada u “odgovornost” već u obavezu naročito nas koji radimo u medijima.

Zato me komentar na fejsbuk stranici “Podrinskih”: Katarina Janković Popović Nažalost, veću štetu ovom muralu sada nanosite vi Podrinske Šabac jer vlasnik ima pravo da iz revolta prekreči ceo zid!.” ne čudi. Da jesi, Katarina, kao što nisi, pročitala tekst videla bi da u njemu nisam pisao o tebi, ni kako si došla na to radno mesto ni kako si na tom radnom mestu ostala ni o bilo kome drugom iz Kulturnog centra, već sam sa žaljenjem samo konstatovao nesagledivu štetu koja se više ne može ispraviti. Da se stvari ne bi ponovile.

Komentar Katarine Janković Popović

Međutim, iz nekog razloga vi pokušavate da u ovaj, slobodno mogu reći, “kulturni genocid” upetljate čestite ljude, vlasnike tog zida, i stvar okrenete na sasvim drugu stranu. Zašto?

Zašto, recimo, ti strujomeri nisu mogli da se postave pola metra desno na belu površinu? Samo pitam!

Neki mladi ljudi, umetnici, potrudili su se da jedan ružan prolaz postane lep a samim tim i Šabac. Jedan naš znameniti sugrađanin dobio je zasluženo “sećanje” koje su prepoznali i Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Šabac.

I to se dogodilo samo pre tri godine. A danas bi da naterate nekog da prekreči zid!?

Tako nam i treba!

NIJE SVE TAKO CRNO KAKO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Ovako je prolaz izgledao nekada!

Exit mobile version