Sinoć u Šapcu huligani nisu divljali

ZASLUGE PRIPADAJU KOMUNALNOJ POLICIJI I GRAĐANIMA

Sinoć je Šabac, verovatno, bio jedini grad u Srbiji u kojem huligani nisu svojim divljanjem dali „podršku“ Aleksandru Vučiću. Šabac je ponovo pokazao da je jedinstven i dobro organizovan grad u kojem zakoni moraju da se poštuju i važe za sve.

Nažalost, ponovo su zakazale institucije koje su pod ingerencijom vlasti u Beogradu i na čijem čelu se nalaze ljudi koje je na ta mesta postavila Srpska napredna stranka.

Posle velikog razočaranja građana Šapca u rad zdravstvenih ustanova: Zavoda za javno zdravlje i Opšte bolnice pokazalo se da ni treća, vitalna, institucija Policija ne radi svoj posao u interesu zaštite bezbednosti građana.

„Podrinske“ su načelniku šabačke policije poslale više dopisa sa oko tridesetak pitanja na koja nismo dobili odgovore. Ćutanje načelnika šabačke policije može samo da potvrdi informacije koje dobijamo od čestitih policajaca koji nam kažu da u vreme divljanja huligana načelnik na dežurstva postavlja sebi odane ljude koji imaju zadatak da štite huligane i da im daju logističku podršku a ne da brinu za bezbednost građana.

Kako su ove informacije veoma zabrinjavajuće a kako načelnik policije ne želi da odgovori ni na jedno naše pitanje prinuđeni smo da ga javno pitamo:

  1. Da li je tačno, ovo što vaše pojedine kolege pričaju, da su dežurni šabački policajci dobili naređenje da ne sankcionišu izgrdnike koji svojim delovanjem krše zakon?
  2. Da li ste od osobe koja je uhapšena saznali, a znamo da ste imali načina, ko su organizatori i ko stoji iza svega ovoga ili vas to nije briga?
  3. Ko je dronom snimao divljanje huligana po krovovima zgrada u ulici Ćirila i Metodija a čiji su snimci završili na portalu jednog beogradskog medija?

 

Komunalna policija i građani

Komunalna policija i građani Šapca, kojima je njihov grad važniji od interesa bilo koje stranke, svojim savesnim radom i delovanjem za vreme epidemije koronavirusa, koja na sreću prolazi, uspeli su da sačuvaju Šabac od težih posledica po građane. Uspeli su da, u Donkihotovskoj borbi, sa nevidljivim neprijateljem ali i sa „unutrašnjim“ vidljivim neprijateljem, izađu kao pobednici. Zato i zaslužuju sve pohvale.

Međutim, tek dolaze teška vremena u kojima moramo biti još organizovaniji i solidarniji. Mi imamo samo ovaj naš grad i ne smemo ga izgubiti!

 

Roditelji, gde su vam deca?

U subotu uveče, nakon bakljade komunalna policija uhapsila je jednog momka koji do te večeri nije bio u sukobu sa zakonom. Mnogi građani za njega kažu da je dobar momak čude se i pitaju šta mu je ovo trebalo? Kažu dobio je poziv i morao je. Da li je to istina? Ko to u gradu Šapcu može i sme da poziva tuđu decu da za njihove političke ili kriminalne interese krše zakon i ugrožavaju živote svojih sugrađana, komšija, drugova, rodbine?

Ali ovde se postavlja još jedno ključno pitanje roditeljima te dece:

  1. Znate li vi gde vam deca odlaze u vreme kada je u državi na snazi zabrana kretanja?
  2. Pitate li ih vi gde idu i zašto ako ste svesni da time krše zakon i da su kazne velike?

Takođe, postavljaju se i još neka mnogo ozbiljnija pitanja:

  1. Ko to u gradu Šapcu svesno prisiljava nečiju tuđu decu da zarad ličnih i partijskih interesa krše zakon i plaše svoje sugrađane, komšije, drugove i rodbinu.
  2. Da li životi tuđe dece, kojima uzgred budirečeno, organizatori daju po 1.000 dinara da za njih obave „prljav“ posao, vrede manje od života dece organizatora (a svi znamo ko su oni)?

Roditelji, čuvajte svoju decu i vodite računa gde idu i sa kim se druže. Dolaze nam neizvesna i još teža vremena.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

 

 

Exit mobile version