Sedma sila jača od političara

20160917_120500

Ma koliko se političari trudili da vrše pritisak na novinare, pokazalo se da su su mediji ujedinjeni kad treba, pa i da ubede vlastodršce da rade u njihovu korist. U sali Šabačke gimnazije, u okviru Čivijade, u subotu se igrala tradicionalna fudbalska utakmica između ova dva tabora. Odmah na početku pao je unapred dogovoren transfer, pa je Dragan Nikolić, član Gradskog veća zadužen za sport, u stilu pravog preletača, završio u redovima novinara i „izdao“ svoje kolege. Pravdajući se da za ovaj potez nije dobio nikakvu nadoknadu, kako novčanu, tako ni u vidu lepih reči, te da mu je želja samo da iskreno pomogne, u početku je nastupio nesigurno, pa se činilo da i dalje radi „za ove druge“. Ipak, desio se neočekivan obrt, pa je u drugom poluvremenu upravo zahvaljujući njemu došlo do izjednačenja 1:1, nakon što je u prvom Dejan Živanović političarima obezbedio vođstvo.

-Ja mislim da novinari bez moje pomoći nisu imali šanse protiv mojih kolega političara. Zato sam morao da pređem da im malo pomognem, pošto političari znaju da vrše veliki pritisak na sudije, a ja sam čovek iz sporta, pa sam to malo izbalansirao- opravdao je Nikolić posle svoj izdajnički čin.

Pri kraju prvog poluvremena odigrala se prava drama, budući da je naš glavni i odgovorni urednik, Hanibal Kovač, boreći se hrabro da zaštiti prazan gol, u žaru borbe proklizao i udario u stativu. Doktori- političari, uprkos radosti što su naš tim lišili jednog od boljih igrača, morali su da pokušaju da zaustave kravarenje, ali je naš urednik pomoć na kraju ipak morao da potraži u bolnici. Završio je sa tri kopče na jednoj i jednom na drugoj nozi.

Sa jednim manje, činilo se da političari nikad nisu bili bliže tronu. Publika je bodrila sa tribina, a među navijačima je sedeo i vrh gradske vlasti, predsednik Skupštine Nemanja Pajić i zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović, dok je prvi čovek grada bio opravdano odsutan. U jednom trenutku, na teren je utrčao i komentator Milovan Đenadić, ali su duel odlučili penali. Opet, u korist, novinara. Političari ipak, na priznaju poraz.

-Svi navijači na tribinama bili su uz nas. Čovek je prešao iz naše ekipe, nismo se dobro spremili, nama je dao gol. Mi smatramo da smo pobedili sa 2:0. Ovo nam je za nauk da sledeće godine bolje pripremimo tim i odaberemo članove ekipe koji neće preletati u suprotni tabor- poručio je nakon utakmice član Gradskog veća Slaviša Kostadinović.

Glumci su ove godine zakazali, pa su, umesto njih, protiv konobara ponovo zaigrali političari. Tek da steknu kondiciju kako bi sledeće godine možda ipak pobedili sedmu silu.

D.Dimitrijević

Exit mobile version