Šatorska ulica

Ušli smo u predizbornu godinu. „Ispitivanje“ snaga je završeno i kreće se u „bespoštednu“ borbu za osvajanje nove četvorogodišnje vlasti. U rijaliti Srbiji ta „borba“ se neće ogledati u sučeljavanju dobrih ideja u afirmaciji kulture, obrazovanja, morala, čestitosti, jer su dobre ideje, kultura, obrazovanje, moral, čestitos pa i istina nerazumljivi za 53% ljudi koji izlaze na izbore, već će se u prvi plan staviti, primitivizam, laž, glupost, bahatost, bezobrazluk, nekultura, neprosvećenost…

Dakle, bilo kako bilo, čeka nas veoma „zanimljiva“ godina. A predpremijera svih gluposti i primitivizma može se očekivati ovih dana u Opštinama i Gradu (na svu „sreću“ nema ih mnogo) u kojima na vlasti nije ista stranka koja vlada i državom.

Štrajk glađu protiv opozicije i tih „nekontrolisanih“ gradova je očito propao jer među naprednjacima nije bilo „junaka“ koji su bili kadari i sposobni da ovu „ideju“ sprovedu u delo pa se sada očekuje, lakša varijanta, da se ispred tih „neposlušnih“ Opština i Grada postave šatori u kojima će „nezadovoljni“ građani iskazivati svoje „nezadovoljstvo“. Uz veliku količinu „ića i pića“ koja, kao stimulans, treba da pomognu da se prevaziđu veliki napori kojima će tela „nezadovoljnih“ građana biti izložena.

Kako Šabac spada u te „neposlušne“ lokalne samouprave očekuje se, uskoro“ da tek asvaltirana i lepa ulica Vojvode Mišića bude zatvorena za saobraćaj i da se u njoj postave šatori i kojima će „nezadovoljni“ građani izražavati svoje nezadovoljstvo lokalnom vlašću do sudnjeg dana. Uz prigodan „kulturno umetnički“ program.

Ono što može da ide u prilog lokalnoj vlasti je činjenica da ova ideja nije potekla od „šabačkih doktora“ i njihove kamarile već od „stručnjaka“ iz Beograda. A kako su „šabački doktori“ obična lažljiva i nepouzdana rulja teško da će imati kapaciteta da ovu ideju sprovedu do kraja.

Ali, kako će sve to izgledati – živi bili pa videli!?

 

Exit mobile version