Sastanak policije i medija bez „Podrinskih“

Načelnik Policijske uprave u Šapcu, pukovnik policije Aleksandar Vilotijević upriličio je sastanak sa predstavnicima elektronskih i štampanih medija i predstavi rezultate rada Policijske uprave u Šapcu za prvih devet meseci ove godine. Broj krivičnih dela je u blagom padu, dok se beleži porast preko 100 odsto krivičnih dela ekološkog kriminala.

Evidentiran je manji broj krivičnih dela sa NN počiniocem, kao i krađa i teških krađa. Broj zaplene narkotika je približno isti kao prošle godine, ali su količine marihuane i kokaina koje su pronađene znatno veće.

Kada je reč o javnom redu i miru ukupan broj prekršaja je za oko 17 odsto manji u odnosu na isti period prošle godine. Na području Policijske uprave u Šapcu bilo je ukupno 15 blokada od početka godine, blokirani su magistralni putevi Šabac-Loznica, neki od njih su u vezi sa ekološkim zahtevima grupe građana koja se odnose na otvaranje rudnika na području grada Loznice (Rio Tinto) i tokom blokada nije došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Ukupan broj saobraćajnih nezgoda je u blagom porastu oko 1,5 odsto. Broj lica koja su izgubila život je manji, kao i broj povređenih lica. Smanjen je broj vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, dok je broj vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u blagom porastu.

U 61-noj matičnoj školi angažovana su na unapređenju bezbednosti škola, učenika i zaposlenih 82 pripadnika policije, a deset u 147 izdvojenih odeljenja stim što 139 izdvojenih odeljenja policijski službenici obilaze dva do tri puta u toku dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policijska uprava u Šapcu sve veći akcenat stavljaju na preventivni rad i veće prisustvo policije, sa ciljem povećanja poverenja građana u policiju.

Sastanku su prisustvovavele novinarke RTS-a, Televizije „AS“, „Glas Podrinja“ i jedna „lutajuća reporterka“. Nažalost, na ovaj sastanak nije pozvana Redakcija „Podrinskih“. Ovakvim odnosom prema jednom lokalnom mediju Policijska uprava Šapca jasno je i nedvosmisleno pokazala da u Šapcu postiji diskriminatorski odnos prema mediju koji nije po volji lokalne vlasti. Bez obzira što statistika pokazuje da je to mediji koji građani najviše prate i kojem najviše veruju.

Tako su građani ostali uskraćeni za mnoga pitanja koja ih interesuju a koja se tiču rada Policijske uprave u Šapcu. Mada, možda je to i bio razlog da se „Podrinske“ ne pozovu?

Exit mobile version