Šapčani u izbornom “stožeru” novog predsednika Hrvatske

IMA NADE I ZA ŠABAC – KAPIJU JEVROPE

“Šabac je bogata varoš na granici dvaju carstva koja se i imenom ‘Malog Pariza’ mogla nazvati. To je varoš koja se i Kapijom Jevrope može zvati, varoš koja korača podjednako sa Beogradom, štaviše u mnogo čemu i prednjači…” – opisivao je izgled šabačke varoši nemački geograf i putopisac Feliks Kanic.

Dok se u Beogradu, u drugoj deceniji 19. veku, još sviralo na guslama i dvojnicama u Šapcu su se začuli prvi nežni tonovi sa klavira. Šabac je oduvek bio prva varoš Srbije.

I ostao, do dana današnjeg. Na polzu Jevremu Obrenoviću, Pop Luki Lazareviću i mnogim drugim Velikanima zlatnim slovima upisanim u istoriju grada, naša srca i sećanja.

I kad je sinoć “zapuhala bura” demokratije i nagoveštaja bolje budućnosti, posle predsedničkih izbora našeg zapadnog “susjeda”, u “stožeru” pobednika bili su i Šapčani. Nemanja Pajić i Sovranije Čonjagić. Kao vesnici boljih dobrosusedskih odnosa i bolje saradnje dve države i naroda.

Tako je Šabac ponovo izabrao pravu stranu. Stranu demokratije i prosperiteta za razliku od Beograda u kojem još uvek “svira” diktatura i primitivizam.

O “suradnji” šabačkih političara i činjenici da su oni prepoznali “ispravnu” stranu i priključili se izbornom štabu Zorana Milanovića, za razliku od zvaničnog Beograda, sa uvažavanjem je pisao i hrvatski list “Nacional”.

Ima nade i za Šabac.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version