Šapčani izlaze na lokalne izbore

DONETA JE DOBRA I HRABRA ODLUKA

Eto, baš sam obožavao da gledam Oljin „Utisak nedelje“. Ne zbog „morbidnih predloga“ koji su nas podsećali u kakvoj sablasnoj zemlji živimo već zbog načina na koji je ona vodila tu emisiju. Za mene je bilo fascinanto kako je, uvek, suštinu tema emisija bolje razumevala ona nego gosti koje je dovodili.

Međutim, u poslednje dve emisije, naročito ovoj od sinoć, nešto se dramatično promenilo. Očito da i sjajna Olja može nešto da ne razume. Njena nemušta pitanja: „Da li ste znali…“ i „Što o tome niste ranije mislili…“, ponavljana bezbroj puta, ostavljala su neki opor i gorak ukus.

Zamislite, recimo, neku mladu i neiskusnu devojku koju je neki dripac prevario i iskoristio. Postavljati joj pitanja „Da li si znala…“ i „Što o tome nisi ranije mislila…“ u trenutku dok se rađa dete malo je nekorektno i nepošteno.

Da, Zelenović je sigurno znao da će jednoga dana morati da izađe na lokalne izbore. Da, sigurno je mislio o tome ali u „čoporu“ takozvane opozicije u kojem je veća borba za mesto „predvodnika“ nego za neke suštinske promene nije se snašao. Jer, iskreno je verovao i nadao se… A onada su najavljeni izbori i postavilo se pitanje: šta sa „detetom“?

I, šta ćemo sad!

Ostaviti ga na milost i nemilost hijenama i nastaviti bezidejni put „arlaukanja“ sa „čoporom“ koji vodi u sigurnu propast ili napustiti, ako se već tako mora, „čopor“ i pokušati da se spase „dete“. A „dete“ lepo, stasito, napredno…

Šta bi ste, svi vi, koji nemilice „prosipate pamet“ i sudite na isti način kao Vučić, uradili da ste na Zelenovićevom mestu? Da li bi zbog pitanja: „Da li ste znali…“ i „Što o tome niste ranije mislili…“ onih koji nemaju svoju „decu“ ostavili svoje „dete“ na milost i nemilost „hijenama“ da ga rastrgnu pred vašim očima.

Pogledajte se u ogledalo i razmislite! I, budite iskreni i pošteni. Pre svega prema sebi samima…

Zelenović je uradio pravu stvar. Odlučio je da se bori. A ta neizvesna borba, tu se verovatno svi slažemo, neće biti ni malo laka.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version