Šabački socijalisti opet u problemu

KAD „BEOGRAD“ KADRIRA

Kandidati koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija za odbornike u Skupštini Šapca pokušali su sinoć, sa zakašnjenjem od sat i više vremena, da ponovo predaju, Izbornoj komisiji, svoju Izbornu listu. Ali, avaj. Opet je njihova lista bila neusaglašena sa propisima i zakonom a nedostajalo je i preko dvadeset potpisa. Veliki „ujedinitelj“ šabačkog SPS-a Makunčević, lekar iz Bogatića, koji je u Šabac došao po naredbi „Beograda“ nikako da shvati da je predaja Izborne liste ozbiljna stvar i da, bez obzira što živimo u nedemokratskoj zemlji, neka pravila moraju da se poštuju.

Naravno, mora da zabrine i činjenica da šabački socijalisti sa sve Palminom strankom nisu kadri da, u Šapcu, skupe polovinu potrebnih potpisa pa su bili prinuđeni da menjaju koalicioni sporazum i smanjuju izbornu listi na pola, kao da su nacionalna manjina, što samo po sebi govori u kakvom su stanju ili rasulu. Kako hoćete. Ali ni za tu polovičnu listu nisu kadri da skupe dovoljno potpisa. Na stranu što ta lista ali i njihov koalicioni sporazum imaju mnogo propusta i nelogičnosti.

Tako je šabačka Izborna komisija bila prinuđena da im ponovo odbije listu. Bilo kako bilo dobiće ova koalicija 48 časova da nedostatke koji su uočeni ispravi ili će morati i po treći put da „jure“ svoje simpatizere da im potpisuju. Što bi bio presedan na političkoj sceni Srbije ali i svojevrsan cirkus.

Međuti, sudeći po „sposobnosti“ ekipe koja se okupila oko ove koalicije svi su izgledi da oni nemaju kapacitet da bilo šta normalno urade. Zato je krajnje vreme da „Beograd“,  koji je svojom nerazumnom odlukom o „proterivanju“ sposobnih članova SPS-a, nekoliko meseci pred izbore, koji su hteli da misle svojom glavom, pošalje nekog svog, „iskusnog“, funkcionera u Šabac da pomogne da se ovi problemi prevaziđu. U protivnom potvrdiće se čaršijska priča da je „Beograd“ svoj Gradski odbor SPS-a u Šapcu pustio „niz vodu“ što nije dobro.

Da li će se ova koalicija ipak pojaviti, sa kakvom takvom listom, na predstojećim izborima ili će sećanje na njih čuvati veliki bilbord na „Zelenom vencu“, koji ruži izgled centra Šapca ostaje da se vidi.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević  

Exit mobile version