Šabački poverenici „polupali lončiće“

PREDIZBORNI PROGRAM SNS-a

Stvarno mi je bilo teško ali i tragikomično da slušam dva poverenika GO SNS-a, dr Aleksandr Pajića i dr Bobana Birmančevića kako na jednoj lokalnoj televiziji, u svom omiljenom terminu i emisiji, ovog puta potpisanoj kao „predizborni program“ a ne „zakupljeni termin“ (što mu dođe na isto) objašnjavaju, nama, građanima Šapca kao Šabac ništa ne valja (kao da mi živimo u Crniljevu ili Skupljenu ili nemamo oči da vidimo kakav je danas Šabac) a da će, kad oni dođu na vlast „procvetati“. Samo da glasamo za njih.

Bila je to mučenje i za mene, koji sam prisiljavao sebe da to slušam, ali i za njih dvojicu koji su nemušto trabunjali kojekakve gluposti. A stvarno je tu bilo mnogo gluposti. Od toga da će, kad oni dođu na vlast, svih četrdeset i nešto šabačkih sela dobiti vodu i kanalizaciju, demagogiju koju smo slušali na svakoj sednici Skupštine grada, i da je za to Aleksandar Vučić odvojio velike pare, do velikih investicija koje će, opet, Aleksandar Vučić doneti u Šabac.

Međutim, negde na pola ove emisije voditeljka je pokrenula pitanje sporta u gradu. Na moje veliko iznenađenje na to pitanje odgovarao je Boban Birmančević, doktor nauka za „partijsko zapošljavanje u javnim preduzećima…“ (kako mu se zove doktorska disertacija). I, naravno, pojma nije imao o čemu govori. Od svega što je pričao ili što je pokušavao da kaže razumeo sam da će naprednjaci u Šapcu graditi sportska hala na 4.000 kvadrata i da će imati 5.000 mesta. To sa 5.000 mesta ponavljao je toliko puta da sam jedino to i mogao zapamtiti. Naravno nije zaboravio da pomene ni Vladu Republike Srbije ni Aleksandra Vučića koji samo čekaju da oni „pobede“ pa da daju pare za gradnju hale od 5.000 mesta. Da se igraju finala ABA lige??? Eh, da gradiće Vučić i otvoreni bazen u Šapcu…

I dok se tako sa pričom o sportu grdno mučio Boban Birmančević, doktor nauka za „partijsko zapošljavanje u javnim preduzećima…“ jasno pokazujući da se u sport razume „k’o Marica u krivi“ njegov kolega, takođe poverenik, Aleksandar Saša Pajić, doktor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i posebni svetnik ministra prosvete govorio je o kulturi. Naravno i on je pokazao da se u kulturu razume „k’o Marica u krivi“!

E to me je ostavilo u čudu. Da li su šabački poverenici „polupali lončiće“ pa pričaju kojekakve gluposti na teme o kojima ništa ne znaju ili veruju da će građani Šapca biti „opčinjeni“ što je nosilac njihove liste Aleksandar Vučić – za (naprednjačku) našu decu i zato glasati da oni, u naredne četiri godine, doslovno unište Šabac.

Ali, nije vreme za šalu. Ova emisija je, na najbolji mogući način pokazala kako šabački naprednjaci misle da vode naš grad. Namerno kažem naš jer Šabac sigurno nije njihov. Ni po čemu, osim, možda, po koristi koju su od njega imali.

Sabirajući utiske, posle s mukom odgledane emisije, nikako nisam mogao da shvatim svu nakaradnost šabačkih naprednjaka ali ni to zašto je o sportu govorio Boban Birmančević, doktor nauka za „partijsko zapošljavanje u javnim preduzećima…“ a ne Aleksandar Saša Pajić, doktor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

Da li je to možda zato što Aleksandar Saša Pajić, doktor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja ne sme bazen ni da pomene a kamoli u njega uđe prosudite sami.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDI! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Jer, Šabac je, ipak, naš“!

Ivan Kovačević

Exit mobile version