Šabac je grad sa najvećim stepenom motorizacije u zemlji

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca na sednici održanoj u sredu, 3. maja, usvojio je Strategiju bezbednosti saobraćaja grada Šapca za period 2023-2026. godine.

-Šabac je grad sa najvećim stepenom motorizacije u zemlji, to znači da imamo i najveće izazove po pitanju bezbednosti saobraćaja. Strategija koju smo danas usvojili jeste u svrhu adekvatnog pristupa u rešavanju problema, kako trenutnih, tako i onih koji će tek nastati.

Osim Strategije, teme su bile i implemetacija mera koje doprinose većoj bezbednosti u saobraćaju, to su neke represivne mere, ali i edukacije od najmlađih ka onim najugroženijim kategorijama učesnika u saobraćaju.

U narednom periodu biće postavljene radari za kontrolu brzine, jer najeveći broj saobraćajnih nezgoda se dešava zbog neprilagođene brzine. Na sednici su razmatrane primedbe, zahtevi i sugestije građana kako može da se unapredi bezbednost saobraćaja, pozivam ih da ukažu na ona mesta za koja smatraju da nisu dovoljno bezbedna kako bi zajedno radili na prevenciji saobraćajnih nezgoda.- istakao je Nemanja Pajić, predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca

Exit mobile version