Šabac će odbraniti slobodu i prosperitet

„ŠABAC JE NAŠ“ I TO NEMA ALTERNATIVU

Kao „grom iz vedra neba“ protutnjala je kroz Šabac vest da je Upravni sud iz Novog Sada poništio 409 potpisa sa liste Nebojša Zelenović „Šabac je naš“. Ako je „običnim“ ljudima to i čudno svima drugima, koji misle svojom glavom i, koliko-toliko, se razumeju u pravo i zakone, je jasno da je u pitanju pravosudni „krminal“ u režiji Srpske napredne stranke koju je „blagoslovio“ najveći srpski diktator lično.

Srbija je, svima je poznato, nakaradna zemlja bezakonja u kojoj diktator, uz pomoć svojih „klimoglavaca“ odlučuje o svemu. Pa i našim životima i sudbini. Tako da i Odluku Upravnog suda iz Novog Sada možemo staviti u taj kontekst.

Šabac je jedini slobodan, i odgovorno mogu reći, i demokratski grad u Srbiji. A to je isključivo posledica toga što njime ne vlada Srpska napredna stranka. U želji da ovaj slobodarski grad ponizi i pokori diktartor je na raspolaganje njegovoj kamarili stavio sve što može nauditi građanima Šapca. Da ih uplaši i uništi.

Međutim, ako neko misli da iza ovoga stoji troglavo povereništvo GO SNS-a u Šapcu grdno se vara. Kakvi god da su, oni nisu tako „pokvareni“ i kadri da ovako nešto urade ili traže da „Beograd“ to za njih uradi.

Pa o čemu je tu reč?

Oni koji su malo više upućeni u politička zbivanja u Šapcu shvatiće da iza ovakve „političke pokvarenosti“ stoji samo jedan čovek – Vujković M. Branko. Čovek koji je nekoliko meseci primao platu u Kabinetu gradonačelnika Beograda, pa ma ko da je on i kako se zove, vratio se, pred izbore, a igrom slučaja i pred pandemiju, da „pomogne“ „nesposobnom“ (kako priča „prijateljima“) troglavom povereništvu da „osvoje“ valast. Po bilo koju cenu. I Vujković M. Branko to „maestralno“ radi. Osokoljen činjenicom da mu je diktator, sa kojim je uspostavio „prisan“ odnos dok je bio u Beogradu (ili on to tako predstavlja ovima koji ne smeju da to da provere – iz straha), dao mogućnost da koristi sva raspoloživa, uglavo protivzakonita, sredstva i sve državne institucije, pa bilo da su one: Upravni sud, Savet za štampu, policija, Zavod za javno zdravlje… kako bi Šabac i građani Šapca bili zgaženi i stavljeni pod naprednjačku, diktatorsku, čizmu. I ovo je, siguran sam, svima u Šapcu jasno. I građanima i naprednjacima.

I, kad je to tako jasno ne razumem, to troglavo povereništvo, šabačke naprednjake i one koji misle da glasaju za njih, kako ne shvataju da su taoci i oruđe u rukama Vujković M. Branka i da služe, isključivo, da njemu pomognu da, po naredbi „Beograda“ (kojoj niko neće smeti da se usprotivi) postane gradonačelnik Šapca.

A onda…?

Znam da nam je pamćenje slaba strana ali teško da se neke stvari mogu zaboraviti. Naročito one koje svedoče kako su se proveli svi oni koji su sa Vujković M. Brankom „tikve sadili“ i kojima Vuković M. Branko hoće da se dodatno sveti. Ako je neko to i zaboravio neka pita bivšeg direktora Opšte bolnice…

Dakle, šabački naprednjaci, nemoj posle da vas nisam upozorio, dobro razmislite da li vam je bolje da, u Šapcu, ostanjete „konstruktivna“ opozicija, bez Branka M. Vujkovića koji će vas sigurno napustiti (mada se za njega čuva i „rezervni položaj“ – direktora Opšte bolnice), ili da vas, (a i sve nas) posle izbora, Vujković M. Branko, kao novi gradonačelnik, „razbuca ko krmača masTan džak“. A jedno od ta dva će se sigurno desiti!

Šta se menja ovom Odlukom Upravnog suda?

Faktički – ništa. Jer to da li će lista Nebojša Zelenović „Šabac je naš“ biti na drugom, treće, 77. mestu na izbornoj listi je potpuno nevažno. Brojni građani koji su odmah došli da svojim potpisima daju podršku Nebojši Zelenoviću to najbolje govore.

Ali, kako god to neko hteo da predstavi, ovde nije samo reč o imenima. Ovde je reč o viziji koju neka politička grupa, koja hoće da vlada gradom, ima. Svako ko iz svoje kuće izađe i prošeta Šapcom mora da se oseti ponosnim. Naročito onda kada mu u goste dođu prijatelji ili rodbina iz drugih mesta u Srbiji.

Pnosan jer je Šabac je zaista lep grad. Sa najlepšom glavnom ulicom u Srbiji, Gradskim trgom, Savskom avenijom, Vinaverovim trgom…

Šabac je rešio pitanje odlaganjka smeća, ima fabriku za prčišćavanje otpdadnih voda, autobusi gradskog pevoza voze na gas i njima može da se stigne u svako i na svako mesto. Šabac je grad koji za kulturu izdvaja 7% budžeta a da ni jedan drugi segment života nije uskraćen. Šabac, jedini u Srbiji, ima slobodne medije. Šabac, iako skrajnut od strane republičke vlasti, ume da samostalno živi i da bude najprosperitetnjiji grad u Srbiji. Da svako ko hoće da radi ima tu mogućnost.

Pa ko je lud da to menja?

Alternativa

Na jednoj strani građani Šapca imaće mogućnost da se odluče za listu „Šabac je naš“ koju predvodi, trenutno, najperspektivniji mladi srpski političar Nebojša Zelenović i listu „Za našu decu“ koju predvodi najveći diktator u istoriji Srbije, čiji kraj je sve izvesniji, Aleksandar Vučić iza čijeg imena su se sakrile sve šabačke bitange (opet rizikujem osudu Saveta za štampu), od Branka M. Vujkovića pa nadalje, koje su svoje pravo lice pokazale bezbroj puta. Od poplava pa do ovog vanrednog stanja i koronavirusa.

Dakle, svako razuman će se opredeliti za slobodu, demokratiju, kulturu i izvestan i dokazan prosperitet. Jezgro Šapca, je uređeno i sređeno i sad će se to sređivanje nastaviti prema seoskom području. I to je izvesno. I za to će se građani Šapca, dubko sam uveren, opredeliti. Jer alternativa koju nam Srpska napredna stranka, pod upravom Vujković M. Branka, nudi oslonjena je na ono što nam „Beograd“ kaže ili nudi. A Šapcu, i građanima Šapca, „Beograd“ nikad ništa dobro nije doneo.

„Šabac je naš“ i to nema alternativu!

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE. DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

 

 

Exit mobile version