Predsednica Akademije strukovnih studija Šabac Svetlana Karić nastavlja sa zloupotrebom službenog položaja

REAGOVANJE

Posle objavljivanja teksta “Uništavanje šabačke visokoškolske ustanove?“, u „Podrinskim“, sajtu i na društvenim mrežama, u redakciju „Podrinskih“ stigao je sledeći dopis koga prenosimo u celini.

Na osnovu Zakona o pristupu informacija od javnog značaja uputili smo Zahtev Akademiji i direktorki da građanima da objašnjenje o tačnosti ovog dopisa.

“U okrivu ostvarivanja potencijalne saradnje sa jednom firmom iz Šapca koja posreduje u realizaciji projekta između Akademje strukovnih studija Šabac i  Austrije, a vezano za saradnju u oblasti nege pacijenata, usklađenosti kurikuluma za obrazovaje strukovnih medicinskih sestara i razmene studenata, predsednica Akademije Svetlana Karić postupa kao i do sada u ličnom interesu. Iako je jedini kriterijum posredničke firme bio, da se na obuku u Beč pošalje 5 osoba koje su zaposlene u Akademiji, koje se bave obrazovanjem strukovnih medicinskih sestara i koje poznaju engleski jezik, predsednica na obuku u Beč, planiranu za naredni mesec šalje osobe koje nemaju veze sa ustanovom i negom pacijenata.

I to: dr Branka Vujkovića – fizijatra, inače direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac koji nije radnik Akademje, dr Marijanu Srećković, specijalistu higijene, koja takođe radi u Zavodu za javno zdravlje Šabac, a svojevremeno je radila u Akademiji i angažovana je trenutno sa 5% radnog vremena u Akademiji, Milicu Karić, svoju ćerku, inače studentkinju koja nije radnik Akademije, dr Sanju Vuletić, profesorku englesnog jezika i sebe – specijalistu socijalne medicine, što jedino može biti koliko-toliko razumljivo imajući u vidu mesto na kom se trenutno nalazi.

Od 5 predloženih članova, 2 nikada nisu imala profesionalni kontakt sa studentima Akademije, niti su njeni radnici, jedan je ranije radio sa punim radnim vremenom u Akademiji, četvrti valjda ide kao prevodilac što nije predviđeno uslovima i peta je predsednica.

Ovim postupkom kao i mnogim prethodnim, predsednica Akademije potvrđuje samovolju i „nagrađuje“ lojalne saradnike, pa i svoje bližnje, dok struku i istinske potrebe predstojećeg potencijalnog projeka stavlja u drugi plan, misleći da će doveka moći da radi bez ikakve kontrole i nadzora.”

Nastavno i nenastavno osoblje Akademije strukovnih studija Šabac

 

Exit mobile version