Porodične firme uzor privrednog razvoja

2

juprom 1 jupromGradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa saradnicima, posetio je danas firmu „Juprom“ d.o.o. i upoznao se sa radom i planovima ovog preduzeća. Firma je osnovana 1990. godine, a osnovna delatnost je uvoz robe široke potrošnje, pre svega školskog i kućnog programa i igračaka. Gradonačelnik Zelenović je istakao da je ponosan na porodične firme koje dugi niz godina juprom 2opstaju na tržištu.

– Ovo je primer ozbiljnog biznisa i dobre organizacije posla, još jedna od firmi za primer u šabačkom kraju. Preduzetnici početnici bi trebalo da se ugledaju na firme kao što je ova, koja na tržištu opstaje više od četvrt veka. Dobro je što firma „Juprom“ ima ozbiljne planove za proširenje u Šapcu, a cilj moje posete je da razgovaramo o njihovim planovima i pogodnostima koje Grad Šabac može da im ponudi u ekspanziji njihovog poslovanja, ukazao je gradonačelnik Zelenović.

Kako je naveo Zoran Mišković, vlasnik firme, preduzeće u svom sastavu ima i pogon za preradu samolepljivih traka za industriju i široku pjuprom 3otrošnju. Recept za uspeh i dugoročnost ne postoji – neophodan je marljiv rad.

– Zapošljamo blizu 40 radnika, ali planiramo širenje preduzeća i zapošljavanje novih ljudi. U planu je izgradnja novog magacina. Želimo da svoju firmu proširimo u Severozapadnoj radnoj zoni, istakao je Mišković.

“Juprom“ d.o.o. ima dugogodišnje dobavljače iz Mađarske, Italije, Grčke, Turske i Kine, što im, kako ističu vlasnici, obezbeđuje kontinuitet u snabdevanju robom svih vrsta. Izvoze u Crnu Goru, Bosnu i Hrvatsku.

Facebook komentari

Discussion2 Comments

 1. Ma,ubedio si nas gradonacelnice.Sve cveta u Sapcu.Tek kada odete sa vlasti,procvetace i ove privatne firme.Sto ti ne pocnes da radis u privatnom sektoru,kada je to tako uspesno u Sapcu?
  Ljudi su te cenili, dok nisi postao to sto si sada.
  Gradjani ce reci svoje na izborima.

 2. Gradonačelnik želi da postane Vučić. Imitator koji loše imitira a čak nisu ni u istoj stranci. Dok A. Vučić stvarno otvara nove privatne firme i kompanije, i slika se sa gradjanima koje je zaposlio, naš gradonačelnik se slika u firmama koje postoje mnogo duže nego što je on na vlasti. To je stvarno vrlo smešno.
  Neka mu bar neko pred izbore bolje osmisli PR.
  Predložila bih mu, da se slika sa zaposlenima iz GU. Izgleda da je to jedina “Privatna firma” u kojoj je on zaposlio radnike. Proizvodno neproizvodna firma, ali redovne plate!
  I pošto čovek toliko ističe privatni sektor, pružite mu šansu da radi tamo, i da svoje mesto prepusti nekome, ko ume da poveća zaposlenost i ko ne želi da namešta konkurse iz svih oblasti društvenog života.

Leave A Reply