Porodične firme uzor privrednog razvoja

juprom 1 Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa saradnicima, posetio je danas firmu „Juprom“ d.o.o. i upoznao se sa radom i planovima ovog preduzeća. Firma je osnovana 1990. godine, a osnovna delatnost je uvoz robe široke potrošnje, pre svega školskog i kućnog programa i igračaka. Gradonačelnik Zelenović je istakao da je ponosan na porodične firme koje dugi niz godina opstaju na tržištu.

– Ovo je primer ozbiljnog biznisa i dobre organizacije posla, još jedna od firmi za primer u šabačkom kraju. Preduzetnici početnici bi trebalo da se ugledaju na firme kao što je ova, koja na tržištu opstaje više od četvrt veka. Dobro je što firma „Juprom“ ima ozbiljne planove za proširenje u Šapcu, a cilj moje posete je da razgovaramo o njihovim planovima i pogodnostima koje Grad Šabac može da im ponudi u ekspanziji njihovog poslovanja, ukazao je gradonačelnik Zelenović.

Kako je naveo Zoran Mišković, vlasnik firme, preduzeće u svom sastavu ima i pogon za preradu samolepljivih traka za industriju i široku potrošnju. Recept za uspeh i dugoročnost ne postoji – neophodan je marljiv rad.

– Zapošljamo blizu 40 radnika, ali planiramo širenje preduzeća i zapošljavanje novih ljudi. U planu je izgradnja novog magacina. Želimo da svoju firmu proširimo u Severozapadnoj radnoj zoni, istakao je Mišković.

“Juprom“ d.o.o. ima dugogodišnje dobavljače iz Mađarske, Italije, Grčke, Turske i Kine, što im, kako ističu vlasnici, obezbeđuje kontinuitet u snabdevanju robom svih vrsta. Izvoze u Crnu Goru, Bosnu i Hrvatsku.

Exit mobile version