Porasla deca, osamostalila se

Rijaliti Srbija

Svi, verovatno, znate onu priču o guji u nedrima. Čovek našao malu, sirotu zmiju, turio je u nedra, gajio, mazio, pazio kao svoje najrođenije čedo, zvao je Đoka Đole a ona beštija kada je porasla (i osamostalila se) ujede svog domaćina i dobrotvora i dođe mu glave.

E, u toj situaciji sada i ovde je i naš Firer glede desničarskih, zmijolikih, protivnika njegove „nove“ kosovske politike koju ti razbarušeni likovi tumače kao izdaju Srbije (i Rusije!?), mitološkog zaveta i još koječega iz oblasti (ne)naučne epske fantastike. Pa su tako „patriote“ sa dna kace uz podršku desnih, nacionalističkih, stranaka (Dveri, Zavetnici, Novi DSS, Narodna stranka) organizovali protestni skup nakon Sretenja (koja simbolika, jebo te) ispred Predsedništva i uputili preteće poruke Predsedniku ako kojim slučajem (ili namerno) potpiše zločinački dokument koji su Evropska unija i SAD stavili na potpis ovdašnjem Čarobnjaku iz (v)Oza.

Neki su primati poneli i oružje na miting, parole su bile uobičajeno ispražnjene od bilo kakvog smislenog sadržaja, vijorile su se ruske zastave, Putin se slavodobitno kezio sa postera u natprirodnoj veličini („ali ja ne verujem da Ruska federacija kao ozbiljna država ima bilo kakve, direktne ili indirektne, veze sa tim…“, citat fikusa na mestu premijera, Ane Banane Brnabić) a onda je došla policija i kao šumar iz dobro poznatog vica rasterala hrabre patriotske mačore sa jebišta, neke pretukla, neke pohapsila za primer ostalima. Služba je sve to lepo organizovala, amaterski u svom stilu, što znači po PS-u, ali je ipak ostao tračak sumnje da su „kosovski junaci“ napravili ovo sranje malo i na svoju ruku i da postoji izvesna opasnost (po AV-a) da se otrgnu kontroli i onda dobijamo tu priču o guji u nedrima.

Negovana je ta bratija godinama, zalivana otrovom naci-fašizma i dobro je poslužila naprednoj vrhuški na vlasti u mnogim slučajevima (parada Ponosa, divljanje na stadionima, odbrana i zaštita murala sa likovima ratnih zločinaca, prebijanje neistomišljenika – šabački most, i uterivanje straha biračima pred i za vreme trajanja svih izbora u poslednjih deset godina i još mnogo toga od zla goreg) a sada izgleda kao da Jedan i Jedini ni sam ne zna šta će sa njima.

Porasla deca, osamostalila se. Sve opcije su, kao što je i red u zemlji Srbiji, u igri pa bumo vidli šta je šta i ko je ko. Jednog dana a možda i pre. Ali kako je naš Aca, naša dika, odgovorio na ove pokušaje destabilizacije države i njega lično (još jedan atentat u najavi, ne može da škodi) e, to je primer kako majstor „tehnologije vladanja“ reaguje na izazove koji mu stoje na putu. Doneo je odluku kao Vrhovni komandant (a ta funkcija postoji samo u njegovoj ludoj glavi jer po Ustavu tu ulogu obnaša Vlada Republike Srbije) da se Specijalne jedinice Vojske Srbije popune sa dodatnih pet tisuća ljudi do kraja ove godine a da će njihove plate plus bonusi iznositi fantastičnih 2-3 hiljade evara! Dakle, pripadnici Specijalnih jedinica bi zarađivali duplo više od načelnika Generalštaba i samozvanog Vrhovnog komandanta!? Da nije malo mnogo mačku goveđa glava? Ako je i za pretorijansku gardu izgleda preterano. Mnogo je, kume. I ko će biti primljen u te novokomponovane i kao Specijalne jedinice? Huligani, batinaši, lica sa poternica i sa podebelim dosijeima ali sa ispravnom partijskom, naprednom, iskaznicom, kriminalci u službi Službe, znači najgori od sve dece ili… OK, nema ili. Za prosvetu i zdravstvo nema para pa smo u ovim oblastima na dnu evropskih lista (i po platama i penzijama) ali za stadione koji će zvrjati prazni a „braća“ oprati novce zarađene kriminalnim aktivnostima i za „specijalce“ ne da ima nego se i preliva. Svaka čast Aco Srbine! Nadmašio si samog sebe u budalastim odlukama koje donosiš zarad svog rejtinga i ostanka na vlasti a zbog kojih svi trpimo i tek ćemo trpeti ogromnu štetu. Ostaje nam samo slabašna nada da će se i Njemu sve to što radi i kako radi obiti o glavu, kad-tad. Teško da će u tome imati neku važnu ulogu Njegova bezobrazna i napredna „deca“, pre će to biti neke veeelike čike iz belog sveta. Jer, kako veli narodna umotvorina: Ko sa đavolom tikve sadi…

Piše: Dragan Karalazić

Exit mobile version