Pomozite Gerontološkom centru!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Još 13 novozaraženih a pomoći niotkud

Greontološki centar u Šapcu postao je institucija strave i užasa. Danas je ustanovljeno još 13 novozaraženih korisnika što znači da će za koji dan svi biti oboleli od ove opake bolesti. I pored toga što danima apelujemo, molimo i preklinjemo nadležne da pomognu ovim nesrećnim ljudima, pomoć ne stiže. Sve se završava na lažima i praznim rečima gradonačelnika i Kriznog štaba i njihovim „srceparajućim“ saopštenjima.

Tako su radnici koji rade u ovoj ustanovi prepušteni sami sebi. Danas su radili 12 sati a to ih očekuje i sutra jer nema dovoljno osoblja. Kažu, pomoći im ne stiže. Do duše jutros su došle dve lekarke ali kada su videle kakvo je stanje otišle su. Takođe, nema ni zaštitne opreme a ono što imaju je neodgovarajuće a lošeg je kvaliteta. Lekari nose kante i vrše denzifijuju prostorija.

Od Ministarstva su jedino dobili naredbu, da zbog pritužbi rodbine, mora neko da sedi pored telefona i daje informacije. Ali, ko to može da radi kad i tako nema dovoljno ljudi. A i šta da kažu?

Direktorka, koja je pozitivna, ne dolazi na posao kao ni glavna sestra pa je sav teret pao na pravnicu, i njena pleća, koja se nadčovečanski bori sa problemima ali to nije dovoljno.

Sutra je novi dan. I nova nada.

Pomozi Bože!

Ivan Kovačević

Exit mobile version