Pisma čitalaca: Most u Lipolistu

14877934_1798144880473021_1740754993_n U redakciju „Podrinskih“ stiglo je pismo Petra Čačića iz Lipolista sa pitanjem:

Zabrinuti meštani Lipolista se pitaju šta će biti sa mostom?

Most se strušio 2014. godine u poplavama. Direkcija za puteve grada Šapca zajedno sa gradonačelnikom započeli su rekonstrukciju mosta. Izbori su bili 24. aprila a 25. aprila saznajemo da je u Lipolistu pobedila Napredna stranka a u Šapcu Demokratska stranka. Rano ujutru oko 7 sati 25.4.2016. mašine sa mosta su oterane i tu se završava rekonstrukcija mosta. Prošlo je 7 meseci od rekonstrukcije mosta koji nije završen. Mi meštani Lipolista tražimo odgovor od nadležnih – šta će biti sa mostom? – pita Čačić.

 

Odgovor nadležnih

Tragom ovog pisma „Podrinske“ su u Direkciji za puteve grada Šapca razgovarele sa Miodragom Filipovićem i dobile sledeći odgovor:

Čeka se država!

– Grad Šabac nije odustao od rekonstrukcije mosta u Lipolistu iz političkih razloga kako je u ovom pitanju predstavljeno. Verovali smo da ćemo ovaj posao veoma brzo završiti ali smo iz proceduralnih razloga morali da prekinemo sa radovima. Naime, za sredstva za rekonstrukciju ovog mosta konkurisali smo kod Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, koju vodi gospodin Marko Blagojević. Nažalost zbog izbora i kašnjenja sa formiranjem vlade Republike Srbije ova Kancelarija nije radila do avgusta meseca i, evo, ni do dana današnjeg još nismo dobili odgovor od njih da možemo rekonstuisati ovaj most. Ipak verujem da će ta sredstva, na koja imamo pravo, uskoro stići a što se nas tiče sve je spremno da ovaj most, u najkraćem mogućem roku, bude urađen.

Exit mobile version