Pažnja: Popis!!!

Rijaliti Srbija

Spasavaj se ko može! U našu malu ali ponosnu zemlju Srbiju stiže čudo neviđeno, stiže nešto što će nadmašiti naš najveći strah od iskona do danas – promaju! I opet na slovo P, ovaj put to je, verovali ili ne, na prvi pogled benigni – Popis.

Ali, ne lezi vraže! Teoretičari svakoraznih zavera, kojih je u Srbiji tušta i tma (hvala društvenim mrežama), došli su na svoje. Hoće belosvetski neprijatelji našeg naroda, prirode i društva, da nas popišu (popis koji se inače radi svakih deset godina ovog puta se obavlja po evropskim kriterijumima) i da nas ubace kolektivno u svoje fijoke gde drže sve one nepotrebne stvari ali koje je gre(h)ota da se bace, pa da nas kad im zatreba upotrebe za ko zna šta ali ništa dobro po nas, naravno. Zato se već, polako ali sigurno, stvara pokret otpora popisivačima i njihovim nalogodavcima u širokim narodnim masama.

Toga su postali svesni i u Republičkom zavodu za statistiku koji je ovlašten za sprovođenje popisa pa su brže-bolje izdali saopštenje da građani ne moraju popisivače da primaju u svoje domove već da, ako to žele, na onih misterioznih 69 pitanja odgovaraju i na hodniku i ispred zgrade ili u dvorištu svojih kuća (obavezno vezati psa ako ga imate) a možda i u podrumu i na krovu, bilo gde, prepustimo mašti na volju. A oni koji prime popisivače u svoj dom treba da znaju da to čine na vlastitu odgovornost.

I, stvarno, zar je moguće da smo u toj količini toliko nenormalni i da u ovo nesigurno, opasno i ludo vreme nama najveći strah u životu bude od toga da se popišemo kao sav normalan svet. Cela planeta visi o koncu zbog mogućeg nuklearnog rata koji je onaj sumasišavši ruski predsednik onomad najavio, energetska kriza drma i levo i desno po zemljinom šaru, sve poskupljuje iz sata u sat, zima će biti najgora u istoriji, sve je krenulo naopačke za vrapce i mačke, pandemija virusa Kovid 19 i dalje traje a nama je problem – popis.

A zapravo će pravi problemi nastati kada budemo saznali rezultate tog omraženog popisa. I kada budemo videli sopstvenim očima da nas ima 600-700 hiljada manje nego pre deset godina, da smo staro društvo (među najstarijim na planeti), da smo siromašni (u Evropi na samom dnu), da smo bolesni, bez nade i svetle budućnosti.

Stvarni problem, nevezano za popis, je i rast ekstremne desnice, sve glasniji pokliči lažnih patriota a pravih hulja, uz sasluživanje Crkve sa svojim prevaziđenim dogmama, sav taj konzervativni, nemoderni, bašibozluk koji slavi Putina u situaciji kada je Rusija svetski parija, bez drage i bez druga, najgora od sve dece (Kina i Indija su se otvoreno ogradili od ruske agresije na Ukrajinu) i još svašta nešto, sve gore od crnjeg.

A to što ćemo kao narod za 50-ak godina možda biti svedeni na nacionalnu manjinu u sopstvenoj zemlji toga je malo ko svestan a naročito oni koji su na najodgovornijim pozicijama u državi kada je već većina stanovništva u debelom deficitu sa inteligencijom i logikom zdravog razuma.

Naravno da su opštoj histeriji oko popisa značajnu ulogu odigrali režimski (naprednjački) mediji dajući prostor i vreme na svojim stranicama i ekranima kojekakvim bezveznjacima, beguncima iz „Laze Lazarevića“, „stručnjacima“ koji se ponose svojom glupošću i neznanjem, da već dobrano posrnulu publiku, narod ovdašnji, dodatno ubiju u pojam a da se konzumentima tog toksičnog sadržaja sve to i svidi i da traže još.

Dakle, ako ste bar malo pri zdravoj pameti i ne verujete tabloidnim lažovima i njihovim sponzorima, otvorite slobodno vrata svojih domova, primite popisivače i popisivačice, skuvajte im kafu, poslužite slatko i vodu onako domaćinski, nasmešite im se jer oni samo rade svoj posao a vas to ništa ne košta.

Račun za sve ovo što nam se danas događa i za sve što godinama trpimo od ove bahate, pokvarene i zločeste vlasti na čelu sa vrhovnim Zlim Čarobnjakom (ne iz Oza već iz Čipuljića) stići će pre ili kasnije, ne berite brigu. Zima će proći i rat će se završiti jednog dana a nama ostaju ovi naši i ovo naše.

Kako plaćate: kešom, karticom, online? Uvek postoji izbor pa kada dođete sebi od šoka koliki je iznos računa za sve propuštene šanse i prilike zbog našeg čuvenog inata ili neobaveštenosti, vi se drugi put bolje pripremite, razmislite i izaberite pametnije. Verovali ili ne, to ništa ne boli a može da učini da vam bude bolje.

Popišite se i živeli!

Piše: Dragan Karalazić

Exit mobile version