Otvoreno pismo Vladanu Krasavcu

NAČELNIČE, SRAM VAS BILO

“Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac uputio je apel medijima na teritoriji Mačvanskog okruga da izveštavaju korektno i da ne šire insinuacije i dezinformacije jer samo zajednički interes može pomoći u borbi protiv korone”.

Poštovani gospodine Krasavac,

„apel“ medijima „da izveštavaju korektno i da ne šire insinuacije i dezinformacije“ verovatno je najsramnija rečenica koju ste ikada izgovorili. Da li Vi, kad smišljate ovako „misaone“ govore stojite ispred ogledala i preslišavate se ili vam to, što pričate, u poruci šalju šabači medijski „stručnjaci“ iz Srpske napredne stranke. Jer, ni jedna kombinacija nije dobra.

Eto, imam osnovane indicije da ste ovu „misao“ uputili upravo nama, „Podrinski“, jer mi jedini, pored pravovremenog i objektivnog izveštavanja imamo „hrabrosti“ da vama (mislim i na Zavod za javno zdravlje i vd direktora) postavimo pitanja na koja nikada nismo dobili modgovor. A trebali smo. Ne zbog nas nego zbog građana.

Ko što ste, ako ste hteli, mogli da vidite da nijednu „senzacionalističku“ informaciju nismo objavili (osim tekstova sa pitanjima). A mogli smo.

Da je dr Pajić zaražen koronavirusom saznali smo dva dana pre nego što su to objavili beogradski mediji. I opet nismo reagovali sve dok to, na svom sajtu, nije objavilo Ministarstvo prosvete. I preneli smo samo ono što su oni napisali. Bez komentara ni „likovanja“ što vaši botovi hoće da nam pripišu.

A ta vest je otvorila mnoge tabu teme. Pa sad, kad ste pokušali da nas omalovažite, da Vam postavim nekoliko pitanja:

  1. Ko je vozač belog BMW-a koji je svako veče dolazio, u vreme kada počne policijski čas, u Pajićev stan? Da li je i on u izolaciji? Ili, gde je?
  2. Da li je tačno da je zaraza u Šapcu potekla posle „trandibala“ članova Srpske napredne stranke? Ko je sve od tih osoba u karantinu? Ko je zaražen? A čaršija priča i „ispira usta“ sa visokim funkcionerima šabačkog SNS-a.
  3. I evo, samo još jedno pitanje: Zašto su bolnice i zdravstvene ustanove danas najnebezbednija mesta u Srbiji? Zašto su lekari najugorženiji? Kakva je situacija u Opštoj bolnici Šabac?

Ako ne znate ili ne možete da date ni jedan paravi i istiniti odgovor na ova jednostavna i jasna pitanja, onda ćutite (da vam ne kažem nešto mnogo prikladnije). I ostavite medije da rade svoj posao. Jer mi „služimo“ građanima a ne, kao Vi, partiji.

I na kraju: ništa nećete moći da sakrijete jer je to nemoguće. Nemojte dozvoliti da vaše laži kojima pokušatavte da „zaštite“ svoje partijske drugove nanesu štetu Šapcu i građanim a da posle za to okrivite medije, povratnike iz inostranstva, krizni štab ili one koje naviše „terorišete“ poljoprivrednike…

#OstaniteKodKuće Život ne sme da stane

Ivan Kovačević

Pogledajte čime se bavi vd direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac

 

 

Exit mobile version