Otkazano „Pozorišno proleće“

Šabac je ostao bez još jedne kulturne manifestacije. Otkazano je i „Pozorišno proleće“, sad već tradicionalna pozorišna manifestacija koja je izazivala veliku pažnju kod šabačke pozorišne publike i pružala joj mogućnost da vide trenutno najbolje pozorišne predstave.

U Saopštenju stoji da je odluka doneta u „dogovoru“  Upravnog odbora Šabačkog pozorišta i „Gradske uprave grada Šapca“!?

Ova „odluka“ je još jedno „zrnce“ u mozaiku uništavanja Šapca kao grada kulture i jasan pokazatelj da nekada evropski Šabac nezadrživo srlja ka putu obične palanke ili kasabe.

Priča o „osećanju odgovornosti prema publici i građanima“ postaje potpuno degutantna u vremenu kada Krizni štab grada Šapca ali i Mačvanskog okruga, sa sve njihovim komadantima (koji obožavaju jedino da se „slikaju“), ne pokazuju ni trunku „osećanja odgovornosti“ da se nekakvim (kakvim – takvim) merama spreči da Šabac ne bude među vodećim gradovima, po zaraženosti, u Srbiji.

Naravno, sad je potpuno jasno da njihov slogan „Šabac grad budućnosti“ pokazuje kakva se „budućnost“ našem gradu sprema. Jer ta, njihova, „budućnost“ svakako neće biti svetla ni prosperitetna…

A vama, poštovani čitaoci, ostaje jedino da „bečite oči“ jer za ništa drugo nemate hrabrosti. A trebali bi…

Ivan Kovačević

Exit mobile version