Odlazeći vd direktor Zavoda za javno zdravlje ponovo odbio da odgovori na pitanje „Podrinskih“

Nije tajna da vd direktora Zavoda za javno zdravlje Vujković M. Branko koristi svaku priliku da obmanjuje javnost i iznosi neistine koje štete njegovim političkim protivnicima a koriste Srpskoj naprednoj stranci i njemu lično. Posle brojnih stranačkih konferencija za medije na koje dolaze samo medijske Legije SNS-a, dakle „izabrani“ novinari, konferencija za medije Zavoda za javno zdravlje na kojima, takođe, dolaze samo ti isti novinari i velike aktivnosti na društenim mrežama, gde ima nebrojeno mnogo lažnih profila i armiju botova, Vujković M. Branko se odvažio da dolazi i na konferencije za medije šabačkog Štaba za vanredne situacije kako bi, ovaj značajan događaj za Šapčane na kojima oni treba da saznaju pravu istinu o epidemiji, potpuno obesmislio.
A kako to izgleda mogli ste da vidite na današnjoj konferenciji Štaba za vanredne situacije. A ako je niste videli verujem da će je TV Šabac reprizirati u nekom večernjem terminu, pa pogledajte.
Dakle, na pitanja kolege Erakovića, Vujković M. Branko, nije dao ni jedan istinit niti konkretan odgovor. Po običaju izvrtao je činjenice trudeći da okrivi sve druge a da opravda sebe i svoju partijsku ekipu zbog širenja koronavirusa u Šapcu.
Sraman je bio njegov odgovor na pitanje o širenju zaraze na odeljenju za ginekologiju i infektivnom odeljenju za šta je Vujković M. Branko okrivio šabačke „medije“ (čitaj „Podrinske“).
Istine radi, kao glavni i odgovorni urednik „Podrinskih“ moram da kažem da sam ponosan na svoju redakciju koja je u tom teškom trenutku iskazala veliku hrabrost i profesionalnost. I dok su u Zavodu za javno zdravlje i Opštoj bolnici krili svoju nesposobnost ali i prenosioce zaraze (koji su bili iz redova SNS-a) novinari „Podrinskih“ su podigli javnot, skrenuli pažnju na probleme, i tako spasli nekoliko života.
Naravno i na ovu konferenciju Vujković M. Branko je došao po naprednjačkim šemama i matricama kako da banalizuje istinu. I doneo brojne fotografije i novinske članke na kojima se vide neke osobe kako se ljube. Šarena laža za priprost svet. Međutim, Vujković M. Branko nikako nije mogao, ni hteo, da objasni kako niko sa tih fotografija nije bio zaražen koronavirusom već on, Vujković M. Branko, koji na tim manifestacijama nije ni bio.
A bio je na proslavi i ljubljenju zbog „pobede“ (kako su tada mislili) šabačkih naprednjaka u noći i danima posle izbora. Iz svega ovoga, kao laik, mogu da zaključim jedino da koronavirus najviše napada članove (visoke funkcionere Srpske napredne stranke). Valjda ima neka bolest u njima koja virusu odgovara.
Ali da se vratimo na pitanje na koje Vujković M. Branko nije hteo ili nije znao da mi odgovori. A pitanje je glasilo:
Da li je tačno da od 21. avgusta više nećete biti Vd direktor Zavoda za javno zdravlje?
Pitanje prosto, jednostavno i utemeljeno u Zakonu.
Međutim, videlo se da ni sam Vujković M. Branko o tome pojma nema i da je bio potpuno zatečen kao i mnogi koji su prisustvovali konferenciji.
Naravno živimo u zemlji koju su naprednjaci potpuno privatizovali i prisvojili pa rade šta hoće. A 21. avgust biće taj „dan D“ kada ćemo videti da li je Srbija potpuno privatizovana ili se bar neki zakon poštuje. Naravno to će biti i jasan pokazatelj kako će, eventualno, ako nekom greškom dođu na vlast u Šapcu naprednjaci vladati. Da li će i Šabac postati njihova privatna svojina u kojoj će: lažni doktori, Pajić i Birmančević, Mićić, Vujković i ostali raditi šta hoće.
Do tada, kao što reče legendarni Valter: „Živi bili pa videli“
NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!
Ivan Kovačević

Exit mobile version