Odbijen zahtev za povećanje cena pijačnih i pogrebnih usluga

Održana poslednja sednica Gradskog veća u ovoj godini
Danas je održana poslednja sednica Gradskog veća grada Šapca u 2016. godini, 28. po redu.
Članovi Veća nisu dali saglasnost na zahtev JKP „Stari grad” za povećanje cena pijačnih i pogrebnih usluga. Usvojen je Predlog pravilnika o odobravanju finansiranja programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradu, kao i Predlog pravilnika o kategorizaciji sportskih organizacija iz oblasti takmičarskog sporta grada Šapca.
Podržan je i Predlog odluke o proglašenju klubova od posebnog značaja za grad Šabac u 2017. godini. To su: RK „Metaloplastika”, FK „Mačva”, Sportski savez Šabac, VK „Šabac”, OKK „Šabac” ženski, ŽRK „Medicinar” i KK „Zorka Kolor”.
Po zaključenju dnevnog reda, održana je sednica Skupštine Privrednog društva za upravljanje slobodnom zonom „Slobodna zona Šabac” d.o.o, na kojoj je usvojen Plan rada i Plan finansijskog poslovanja za 2017. godinu. Slobodna zona Šabac d.o.o. će u 2017. godini nastaviti intenzivan razvoj. Očekuje se povećanje broja korisika i proširenje područja zone. Šabačka Slobodna zona je u maju ove godine postala članica Svetske organizacije slobodnih zona.
Exit mobile version