Novi skandal u Opštoj bolnici Šabac

MEDICINSKO OSOBLJE BEZ KOVID NADOKNADE

Zbog pandemije koronavirusa zdravstveni radnici koji su radili u COVID bolnicama trebalo je da dobiju naknadu, povišicu, koja iznosi 30% od plate za radnike koji rade u intenzivnoj nezi, 20% za drugo medicinsko osoblje i 10% za spremačice. Ta nadoknada, u šabačkoj bolnici, isplaćena je za jul mesec ali ova zaslužena naknada izostala je za avgust.

Kako „Podrinske“ saznaju razlog za to što oko 50 zaposlenih u Opštoj bolnici nisu dobili zasluženu stimulaciju je, kako naš izvor navodi, taj što je glavna sestra „izgubila“ spisak zaposlenih koji ostvaruju pravo na ovu naknadu. Međutim, problem, i veliki skandal, je u tome što je ovaj propust „neispravljiv“.

Tako su oni koji su bili na „prvoj liniji odbrane“ i koji danima nisu izlazili iz skafandera, kako bi se borili za zdravlje svojih sugrađana, ponovo ostali poniženi. Posebno je zabrinjavajuće to što ti ljudi ponovo moraju ući u skafandere bez jasnog  saznanja kada će iz njega izaći.

Zli jezici, u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kažu da ih ne čudi što se glavnoj sestri dogodio ovaj propust jer ona je imala mnogo važnijih zadataka a to su skupljanje „sigurnih glasova“ Srpskoj naprednoj stranci za izbore koji su se ponavljali.

Kako još saznajemo vd direktor Opšte bolnice bio je veoma „besan“ zbog ovog nemilog događaja ali postaje sve očitije da on nema neki veći uticaj na određeni krug naprednjaka koji rade u šabačkoj bolnici i koji, zarad partijskih interesa, ne poštuju radne obaveze. A štetu od tog „partijskog“ rada trpe i zaposleni i pacijenti.

NJIE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version