Nepotrebne uvrede i omalovažavanja

22. Sednica Skupštine grada

Na dnevnom redu 22. Sednica Skupštine grada, našlo se 27 tačaka. Odbornici su razmatrali i usvojili izveštaj o izvršenju budžeta grada Šapca za period od 1. januara do 30. juna ove godine.

Za prvih šest meseci, prema izveštaju Odeljenja za finansije i budžet, koji je saopštila Marijana Kostadinović, načelnica finansija, procenat ostvarenih prihoda je 53,2 odsto, odnosno 3 milijarde 421 milion 577 hiljada 887 dinara što je u skladu sa rebalansom budžeta grada.

Na sednici su izglasani predlog odluke o povećanju iznosa naknade za građevinsko zemljište u Idustrijskoj zoni, finansijski izveštaji javnih preduzeća za prethodnu godinu i drugi kvartal ove godine, kao i plan detaljne regulacije za izgradnju kanalizacione mreže sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda u Prnjavoru.

Nekoliko tačaka odnosilo se na rad Štaba za vanredne situacije i civilnu zaštitu, izmene u pojedinim upravim odborima ustanova, a usvojena je i odluka o izradi plana detaljne regulacije „Nova opšta bolnica“ u Šapcu.

Direktor JKP Stari grad“ podneo je ostavku a na njegovo mesto izabran je vršilac dužnosti direktora.

Na sednici se ponovo pojavio i govorio odbornik Inicijative selo-grad Dragan Stanković koji je na izborima bio na listi Nebojše Zelenovića. Njegovo pojavljivanje, i potpunu nespremnost da učestvuje na ovoj sednici, obilato je koristio dr. Aleksandar Pajić koji je neprimerenim rečnikom i tonom činio sve da omalovaži i ponizi ovog odbornika. Bez ikakve porebe. Do duše i sam Stanković je svojim besmislenim govorima, očito nespreman ili, možda, pogrešno instruisan, pružio priliku VD gradonačelnika da pokaže svu raskoš svog primitivizma i prostakluka u očitoj nameri da se preko Stankovića obračunava sa Nebojšom Zelenovićem.

Da rijaliti bude zanimljiviji i da gradska Skupšina liči na republičku pobrinuli su se Dejan Jovanović, dr Zorica Žegaraca i Blaža Knežević. Ovih poslednji dvoje, iako im izgovaranje i proste rečenice predstavlja problem, utrkivali su se ko će više da potceni jedinog prisutnog odbornika opozicije.

Skupština je, zahvaljujući isključivo Stankoviću, trajala nešto manje od pet časova. Mada mogla je da traje i mnogo kraće. U stvari mogla je i da se ne održi. Nikome to ne bi smetalo.

Ivan Kovačević

Exit mobile version